Dolandırıcılar masum insanların isimlerini ve şirketlerinin adını kullanmaya başladı. İki dolandırıcı kurdukları planla neredeyse tüm Türkiye’yi dolandırmaya çalıştı. Bu zamana kadar dolandırıcıların isimleri hiçbir ilde tespit edilemezken Kahramanmaraş emniyet müdürlüğü asayiş şube müdürlüğü yankesicilik ve dolandırıcılık bürosu ekipleri yine bir ilke imza atarak dolandırıcıları eliyle koymuş gibi buldu.

Dolandırılıyoruz çünkü herhalde en büyük ön yargımız karşımıza her çıkan herkesi insan saymamız. Bu da oldu… Dolandırıcılar masum insanların isimlerini ve şirketlerinin adını kullanmaya başladı. İki dolandırıcı kurdukları planla neredeyse tüm Türkiye’yi dolandırmaya çalıştı.

Bu zamana kadar dolandırıcıların isimleri hiçbir ilde tespit edilemezken Kahramanmaraş emniyet müdürlüğü asayiş şube müdürlüğü yankesicilik ve dolandırıcılık bürosu ekipleri yine bir ilke imza atarak dolandırıcıları eliyle koymuş gibi buldu.

Aksu Tv Ekibinden Muhabir arkadaşımız Sibel Gürle, Kameraman Hacı Mehmet Akkurt Ve Alparslan Türkeş Demir yapılan operasyonu günlerce takip ederek saniye saniye kameralarına kaydetti.

Şirket sahibi olduklarını söylüyor, son model arabayla geziyor, yiyor, içiyor üstelik gaziantep’ten baklava getirip ikram bile ediyorlardı.

Hayali isimlerle ve sahte kaşelerle şirket sahibi gibi gezen dolandırıcılar türkiye’de kimi gördüyse dolandırmaya kalktı.

Biri dolandırıcılık suçlarından aranan ismi tespit edilemediği için farklı isimle sistemde kayıtlı olarak aranan dolandırıcıydı. Biri de onun suç ortağı.

İki zanlı Gaziantep’ten Kahramanmaraş’a geldi. Kendilerini şirket sahibi olarak tanıtıp internet sitesi üzerinden elektronik malzemeyi, klonlanmış çek karşılığında bir kafede buluşarak almışlardı.

Herkese farklı şirketlere ait sahte kaşelerle şirket sahibi oldukları yalanını söylüyorlardı.

İki dolandırıcı en son Pazarcık ilçesinde internette alışveriş sitesi üzerinden alacakları elektronik cihazı için buluştu. 49 bin liralık değerindeki teknolojik malzemeyi sahte kaşeli klonlanmış çek karşılığında aldılar.

Tek mağdur bu vatandaşlar değildi. Dolandırıcıların suç dosyası kabarıktı. Bu iki dolandırıcının kandırmadığı insan kalmamıştı. Dolandırıcılar aynı yöntemle başka ilde hayvan dolandırıcılığı bile yaptılar.

Bankaya gidip çeki bozdurmak isteyen mağdur vatandaş çekin sahte olduğunu öğrenince soluğu poliste aldı.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri olayları engelleme ve aydınlatmada büyük başarıya imza attı.

Alanında uzman polislerin görev yaptığı büroda, masa başı teknoloji kullanımı ve sokak polisliği aynı anda uygulanıyor.

Bu başarılı çalışmalara her geçen gün yenisini ekleyen sivil dedektifler, son olarak büyük bir dolandırıcılık olayını Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Doğan İnci'nin talimatıyla adeta samanlıkta iğne arar gibi çalışarak aydınlattı.

Olay, 22 Eylül 2018 günü öğle saatlerinde meydana geldi. Bir vatandaş 49 bin tl değerindeki elektronik cihazını ve eklentilerini internet üzerindeki bir adreste satılığa çıkarttı.

Sözde alıcı olarak irtibata geçen dolandırıcı, mağdur vatandaş ile Pazarcık ilçesinde bir pastanede buluştu ve pazarlık sonrası satış işlemi yapıldı.

Şüpheli şahıs elektronik cihaz karşılığında 49 bin liralık 2 çek verdi. Kamerayı alıp yaya olarak ayrılan dolandırıcı, kendisini bir başka sokakta araç içinde bekleyen suç ortağıyla birlikte kayıplara karıştı. Dolandırıcıların İrtibat için kullandıkları cep telefonu ve numarası ilgisiz bir kişiye kayıtlı "çakma hat" türünden, verilen çekler sahte, imza atılan isim hayali, kullanılan kaşeye kadar her şey sahteydi.

Faili meçhul kişiler, en küçük bir iz bırakamadan nitelikli dolandırıcılık olayını gerçekleştirdi.

Dolandırıldığından habersiz olan mağdur vatandaş, tahsilatını almaya gittiği bankada çekin sahte olduğunu öğrenince soluğu poliste aldı.

Kahramanmaraş Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık bürosu ihbar üzerine harekete geçerek tuzağa düşen vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için özel ekip kurarak operasyon için düğmeye bastı.

Operasyon ekibi diğer şube ve birimlerden de destek alarak araştırmasını her dakika genişletti. Pazarcık Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile ilçede adım adım kamera araştırması yapan özel ekip, onlarca güvenlik kamerasını mercek altına aldı.

Faili Meçhul İki Kişinin Bir Araçla Geldiğini Tespit Eden polis ekipleri zanlıların Eşkal Bilgilerine Ulaştı.

Araç markasını güvenlik kamerasından tespit eden ekipler yüzlerce plakayı tek tek taradı. Dolandırıcıların kullandığı ihtimali üzerine durulan 27 HB 988 plakalı otomobil, Gaziantep iline gönderilen özel polis ekibi tarafından adım adım takip edildi ve bir sokakta park halinde bulundu. Park halindeki şüpheli otomobili tam 2 gün kesintisiz takip eden polis ekibi, araca bir şahsın binip Hareket Etmesiyle Peşine Takıldı. Uzun Bir Kovalamaca Sonrası Araç Bir Ara Sokakta Sıkıştırıldı.

Polis Ekipleri Araçta Yaptığı İncelemenin Ardından Şüpheli Sürücü Sadık Ü. İsimli Şahsı Eşkal Bilgisinden Ve Sorgusundan Hareketle Kıskıvrak Yakaladı.

Suç Dosyası Kabarık Olan Ve Benzer Suçlardan Da Arandığı Ortaya Çıkan Sadık Ü.’Nün Aracının Bagajında Sahte Bir Çok Kaşe, Kartvizit, Post Cihazı Bulundu.

Bunlar arasında son dolandırıcılık olayında kullanılan sahte kaşe de vardı.

Gözaltına alınan Şüpheli Sadık Ü., suç ortağının kim olduğu sorusuna, hayali isimler vererek cevaplar verdi.

Sadece ismini "Mehmet “bildiği şahsı, talebi üzerine Pazarcık ilçesine götürdüğünü söyleyerek kurguladığı oyunla polisi kandırmaya çalıştı. Çünkü Klonlanmış sahte çekteki imzada geçen isim Mehmet’ti.

Dolandırıcılık şüphelisi sadık ü. Yalan ifadelere devam ederken, operasyonu genişleten polis ekipleri saniye hesabı yaparak bu şahısla bağlantılı kişilerin adresine yöneldi.

Polis ekiplerinin saha çalışması sonuç verdi ve olayın ikinci şüphelisi olarak tespit edilen Sertaç K. bir adreste yakalandı.

suç dosyası kabarık ve karıştığı meçhul olayların da olduğu bilgisine ulaşılan zanlının Evinde yapılan aramasında dolandırılan Elektronik eşya ve eklentileri çanta içinde bulundu.

Birinci şüpheli buna rağmen şahsı tanımadığını söylerken Her iki şüpheli de Gaziantep'ten Pazarcık ilçesine getirildi.

Gözaltına alınan iki Şüpheli alınan sağlık raporunun ardından ertesi gün adliyeye sevk edildi.

Şüpheli Sadık Ü., Adli Kontrol şartıyla imza denetimine alındı ve yurt dışına çıkışı durduruldu.

Olayı gerçekleştiren asıl şüpheli Sertaç K. ise tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürü Ertuğrul Güler yaptığı açıklamada dolandırıcılık yöntemleri konularında bir kez daha vatandaşı uyardı ve kurmuş oldukları haberleşme ağı ile profesyonel ekipleri sayesinde dolandırıcılık olaylarının yüzde 90'nını henüz işlendiği esnada engellediklerini ifade etti.

Güler, Aksutv aracılığıyla dolandırıcılık olaylarıyla ilgili vatandaşları uyardı:

" Dolandırıcılık konularıyla mücadele eden profesyonel ekibimiz var. Olaylar karşısında hem çok seri hem de alanında uzman arkadaşlar ile çalışıyoruz. Teknoloji ve sokağı aynı anda kullanıyoruz. Bu tip olaylarda, şahıslar tamamen hayali davranıyor. Kullanılan telefondan, verdikleri isimlerden ve geride bıraktıkları sahte belgelerden bunları tespit etmek neredeyse mümkün değil. Arkadaşlar adım adım iz sürerek aralıksız bir takiple şahısları fiziki olarak yakalayıp kim olduklarını belirledi. Önemli olan bir başka konu da mağdura ait malın eksiksiz ele geçirilmiş olması. Şimdi başka illerde karıştıkları ve her defasında hayali isimler kullandıkları olaylar bir bir gün yüzüne çıkacak; bu konuda çok sayıda olay var ve takip ediyoruz. Sonuçta elimizde bu meçhul kişilerin yüzü ve kimliği var. Başka illerin mağdurları bu dolandırıcıları tek tek tanıyacak ve teşhis edecek.’’

Asayiş şube müdürü Ertuğrul güler günlerce uykusuz kalarak iz süren, olayı aydınlatan ve mağdur vatandaşlar tarafından kahraman ilan edilen özel ekibini kutladı.

‘’Her defasında hayali isimler ile aranan bu kişiler, arkadaşlarımızın başarılı çalışması sonrası ilk kez tespit edildi. Bu yüzden kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan yakalanan dolandırıcıların birçok ilde sahtecilik yoluyla nitelikli dolandırıcılık olayına karıştıkları, sahte isim ve belgeler ile büyük çaplı hayvan dolandırıcılığı gibi olaylarla bağlantılı oldukları öğrenildi.

KAYNAK: AKSUTV