Türkiye’nin farklı bölgelerine yayılan 42 kişilik oto hırsızlığı çetesi, düzenlenen operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Araçların beyinlerini değiştirerek hırsızlığı gerçekleştiren çete üyelerinin birçok ilde temsilcilikleri bulunduğu öğrenildi. Operasyon anı ise polis kamerasına yansıdı.
İstanbul merkezli olmak üzere 7 ayrı ilde düzenlenen operasyon sonucunda 42 kişilik oto hırsızlığı çetesi başarılı bir operasyon ile çökertildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği’nin başarılı operasyonu sonucu yakalanan hırsızlık şüphelileri gözaltına alındı. Aralarında çete lideri F.G.’nin de bulunduğu hırsızlık şüphelileri adliyeye sevk edildi.
Araçların beyinlerini değiştiriyorlar
Diyarbakır, Bilecik, Mersin, Hatay, İzmir, Giresun ve İstanbul’da müşterek çalışan hırsızlar, araba parçalarını da çalıyorlardı. Çete üyelerinin, çaldıkları araçları bir başka aracın beyni ile cihaz yardımı ile değiştirdikleri tespit edildi. Hırsızların aynı zamanda mobil satış sitelerinde gördükleri araç plakalarının aynılarını, çaldıkları otomobillere yaptırıp yollarda araçları rahat bir şekilde götürdükleri anlaşıldı.
Adliyeye sevk edilen şüpheliler arasında B.K. isimli bir de kadın vardı. Yetkililerden edinilen bilgiye göre, çete üyeleri, Beylikdüzü, Esenyurt ilçeleri başta olmak üzere günü birlik kiraladıkları evlerde yaşıyorlar. Buralara gittiklerinde ise B.K. isimli kadını insanlara güven vermek için yanlarında bulunduruyorlar. Çoğu zaman araç ile seyahat eden zanlılar, yine aynı yöntemi kullanıyorlar.
Operasylon anları kamerada
Polis ekiplerinin, hırsızlara yönelik gerçekleştirdiği operasyon anı polis kamerasına yansıdı. Gece ve gündüz çekilen operasyon görüntülerde, hırsızların çaldıkları araç parçaları ile birlikte yakalandıkları görülüyor. Yine bir oto sanayi dükkanında çekilen görüntüde ise motor parçaları, araç kapıları ve plakasız otomobil görüntülere yansıyor.