İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakim ve savcılara yönelik yürütülen “terör örgütü üyeliği” soruşturmasında, İstanbul Adalet Sarayı’nda görevli karı kocanın ifadesi alındı. Gözaltına alınan hakim koca tutuklanırken, kadın hakim evde tek kalan 2 çocukları mağdur olmasın diye serbest bırakıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Gaziosmanpaşa ve İstanbul Adalet Sarayı’nda görevli 133 hakim ve savcıya yönelik başlattığı “terör örgütü üyeliği” soruşturmasında, hakim v savcıların sorgulanmasına devam ediliyor.
Kimi makam odasında kimi evlerinde gözaltına alınan hakimlerden, İstanbul Adalet Sarayı’na yeni atanmış hakim karı-kocanın verdiği ifade ise dikkat çekti. Dün sabah normal mesailerine başlamak için geldikleri İstanbul Adalet Sarayı’nda gözaltına alınan hakim karı-koca Hakan Bilgin ve Aslı Bilgin, savcılık sorgularının ardından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklama istemiyle Nöbetçi Hakimliğe sevk edildi.
“Bununla suçlanacağıma keşke ölseydim”
İstanbul Nöbetçi 9’uncu Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan karı-kocadan hakime Aslı Bilgin, 9 yıldır bu mesleği yaptığını, birilerinin kendilerine iftira attığını ve FETÖ ile hiçbir bağlarının bulunmadığını söyledi.
Hakime Bilgin ifadesinde, “Benim durumla ilgili hiçbir alakam yoktur. Darbenin olduğu gün arkadaşımla birlikte Kabataş sahilinde oturuyorduk. Ortamın kalabalık olması ve olayı duyduğumuz gün hemen eve gittik. Ben vatanımı, milletimi seven bir insanım. İsnat edilen suçla ilgili hiçbir alakam yoktur. Başka türlü nasıl anlatırım bilmiyorum. Ben ne dershanesine ne okullarına gittim. Hiçbir kaydım yoktur. Meslekte 9. Yılım. Diyarbakır’da da görev yaptım. Bununla suçlanmayı kendime yediremiyorum bile. Bu olayla ilgili suçlanacağıma keşke ölseydim. Bu olayla ilgili sadece birinin iftirası olduğunu düşünüyorum. İki gündür çocuğum evde tek” dedi.
“FETÖ terör örgütüne lanet olsun”
Hakime Aslı Bilgin’in eşi hakim Hakan Bilgin de suçlamaları reddederek, darbe teşebbüsünü duyunca çok şaşırdığını söyledi. “FETÖ terör örgütüne lanet olsun” diyen Hakan Bilgin, “Ben de 9 yıldır bu mesleği yapıyorum. Bugüne kadar kimse bana bu suçla ilgili hiçbir şey söylemedi. Bütün yaptığım işlerle ilgili, hesap hareketlerim, her şeyim kontrol edilsin. Hiçbir alakam yoktur. Biz masumuz. Vicdanımız rahat olduğu için geldik. Bana sorarsınız, vatanını, milletini en çok benimdir. Darbeyi yapanlara ve FETÖ terör örgütüne lanet olsun. Kesinlikle hiçbir alakamız yoktur. Bana şunu yaptınız şekilde somut bir şey gösterilsin. Her şey soyuttur. Dershanesine de evlerine de gitmedim, kalmadım. Darbe olduğunu duyunca çok şaşırdım. Ben ve eşim kesinlikle suçsuzuz. Takdir hakimliğindir, serbest bırakılmayı talep ediyoruz. Biz İstanbul Adliyesi’ne tayin olduk ve kayın pederimin evinde kalıyorduk. Bizi bulamazlar diye adliyeye ilk gelen kişi ben ve eşimdir. Bunun için kendi rızamızla geldik. Kaçma şüphemiz yoktur. Ne zaman çağrılsak, buradayız” ifadelerini kullandı.
HSYK kararıyla 3 ay süreli görevden uzaklaştırıldılar
Savunmaların ardından kararını açıklayan Nöbetçi Hakimlik, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2. Dairesinin 16 Temmuz tarihli kararın değinerek, şüphelilerin görevlerine devamının, soruşturmanın selametine ve yargı erkinin itibarına zarar vereceği gerekçesiyle 3 ay süreyle görevden uzaklaştırmalarına karar verildiğini hatırlattı.
Hakimlik kararında, şüphelilerin HSYK Dairelerinin yapmış olduğu inceleme ve değerlendirmeleri sonucunda FETÖ isimli silahlı terör örgütüne üye oldukları yönünde kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller bulunduğunu kaydetti.
Hakime Aslı bilgin, çocuklarının geleceği göz önüne alınarak serbest bırakıldı. Şüphelilerin birbirleri ile evli olduklarına ve 2 tane yaşı küçük çocuklarının bulunduğuna değinen hakimlik, her iki şüphelinin tutuklanması halinde çocukların bakımı, eğitimi ve gelecekleri açısından telafisi imkansız mağduriyetlere sebebiyet vereceğini değerlendirerek, şüpheli Aslı Bilgin’in serbest bırakılarak hakkında dava açılana kadar yurt dışına ve İstanbul dışına çıkışının yasaklanmasına karar verdi.
Hakim Hakan Bilgin tutuklandı
Hakimlik, şüpheli Hakan Bilgin’in üzerine atılı silahlı terör örgütü üyesi olmak suçunun yasada öngörülen ceza miktarı, isnat edilen suçun önemli ve ciddi sayılan katalog suçlardan olması, alması muhtemel ceza göz önüne alındığında kaçma şüphesinin bulunması nedeniyle tutuklanmasına hükmetti.
Hakim ve savcılara yönelik yürütülen soruşturmada, arama, gözaltı ve ifade alma işlemlerine ise devam ediliyor.