İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne ilişkin 135 hakim ve savcıya yönelik başlattığı soruşturmada tutuklu sayısı 81’e yükselirken 21 hakim ve savcının hala arandığı öğrenildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca darbe girişimine ilişkin İstanbul Adalet Sarayı ve Gaziosmanpaşa Adliyesi’nde görevli 135 hakim ve savcıya yönelik soruşturmada mahkemeye sevk edilen 81 hakim ve savcı “FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyeliği” suçundan tutuklandı.
Tutuklananlar arasında Balyoz savcısı Savaş Kırbaş’ında bulunduğu ifade edilirken, mahkemeye sevk edilen hakim ve savcılardan 33’ü adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı.
Soruşturmanın ilk aşamasından itibaren tüm adreslerinde aranan Ergenekon Davası’na bakan hakimlerden Sedat Sami Haşıloğlu ile Balyoz Davası savcılarından Hüseyin Kaplan’ın da aralarında bulunduğu 21 hakim ve savcının ise firari olduğu öğrenildi. Firari hakim ve savcılar hakkında yakalama kararı bulunuyor.
Öte yandan, hakim ve savcıların adliyedeki çalışma odalarında yapılan aramalarda, Balyoz Bilirkişi Davası’nda 572 sayfalık karar yazan 18’inci Asliye ceza Hakimi İlhan Karagöz ile bazı savcılardan 1 dolar çıktığı ifade edildi.