Zonguldak’ta üç çocuk annesi kadın, dev dalgaların arasında intihara kalkıştı. Borçları ve iş arama çabalarının sonuçsuz kalması nedeniyle bunalıma girdiği öğrenilen kadın için telefonla aranan belediye başkanının yardım sözü, kadını intihardan vazgeçirdi.
Edinilen bilgiye göre olay, Liman Caddesi’ndeki mendirekte meydana geldi. Üç çocuk annesi olduğu öğrenilen 45 yaşındaki Ayşe A., girdiği bunalım nedeniyle mendireğe gelerek intihar etmek istedi.
Bir süre önce eşinden boşandığı öğrenilen Ayşe A.’nın üç çocuğuna baktığı ve iş arama çabalarının sonuçsuz kalması nedeniyle bunalıma girdiği belirtildi. İntihara kalkışan kadını fark eden Sahil Güvenlik ve TTK Palamar ekibi mendireğe geldi. Kadını ikna etmek için bir süre görüşen ekipler ardından Zonguldak Belediyesi’ni aradı.
Belediye yetkilileri ile görüşen ekipler, başkanın iş konusunda yardımcı olacağı sözünü vermesi üzerine kadını intihardan vazgeçirdi. Bu sırada mendireği aşan dev dalgalar; ekipleri ve intihara kalkışan Ayşe A.’yı ıslattı.
Sedyeye alınan Ayşe A., ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayı gören limandaki görevlilerden Serkan Akar, “Ablamız geldi oraya. Sahil Güvenlik’teki arkadaşlar da hemen fark edince biz de TTK Deniz Servisi olarak hemen koştuk müdahale ettik. Ablanın işi olmadığından belediye başkanı yardım edeceğini söylemiş. ’Yapacak hiçbir işim yok’ dedi. Çocukları da varmış. İşi de yokmuş. Ne iş verirlerse çalışacağını söyledi. İşi olmadığı için intihara kalkıştı. Biz de müdahale ettik. Belediye başkanını aradık. Belediye başkanı söz verdi. Gelsin yardımcı olacağım dedi” diye konuştu.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.