Kastamonu’da, üniversite öğrencilerine uyuşturucu temin ettikleri belirlenen üç kişi, mahkeme heyeti tarafından 8’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, 2015 yılının Şubat ayında Kastamonu il merkezinde yaşandı. İddialara göre, Kastamonu’da üniversite öğrencilerine uyuşturucu temin ettikleri gerekçesiyle Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince; Emrah B., Haydar B. ve Kemal K., bir süre takip edildi. Yapılan istihbarı bilgiler ışığında Kastamonu KOM ekipleri, üniversite öğrencilerine uyuşturucu temin ettikleri belirlenen Emrah B., Haydar B. ve Kemal K.’yi başarılı bir operasyon sonucu gözaltına aldı. Zanlılardan Emrah B., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yapılan yargılaması sonrası tutuklu sanık Emrah B. de, 9 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı.
Davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan zanlılardan Emrah B., Haydar B. ve Kemal K.’yi 8’er yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırırken, tutuksuzluklarının devamına karar verdi. Ayrıca yapılan yargılamada uyuşturucu temin ettikleri ileri sürülen İlhan G. ile Orkuncan H. beraat etti.