Karabük’ten Kastamonu’ya gezmeye gelen ve dönüş yolunda başka bir otomobille çarpışması sonucu 3 kişinin öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili davada karar açıklandı. Mahkeme heyeti, sürücülerden asli kusurlu olan Mehmet Özdemir’i 27 bin 600 TL, tali kusurlu bulunan Sinan Gezer’i ise 18 bin 200 TL para cezasına çarptırdı.
Olay, geçtiğimiz yılın Haziran ayında Karabük-Kastamonu karayolu Araç ilçesine yakın bir bölgede meydana geldi. İddialara göre, Karabük’ten Kastamonu’ya gezmeyen gelen Sinan Gezer (22) idaresindeki 78 BG 169 plakalı otomobil, Karabük’e dönüş yolunda Mehmet Özdemir (58) yönetimindeki 78 AS 606 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Yaşanan feci kazada otomobiller hurdaya dönerken, Mevlüt Ekici (23), Serhat Gezer (12) ve Muhammed Derya (23) hayatını kaybetti. Aynı kazada Ezel Hur Rumelili (23) ve diğer aracın sürücüsü Mehmet Özdemir de yaralı kurtuldu.
Kaza sonrası otomobil sürücüleri Mehmet Özdemir ve Sinan Gezer hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti, kazada asli kusurlu bulunan sürücü Mehmet Özdemir’i 27 bin 600 TL, asli kusurlu bulunan diğer aracın sürücüsü Sinan Gezer de 18 bin 200 TL para cezasına çarptırıldı.
Öte yandan, kazada hayatlarını kaybeden Muhammet Derya ile Mevlüt Ekinci’nin, Karabük Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü öğrencisi oldukları öğrenildi.