Adana’da üniversiteli genci öldürdüğü ileri sürülen anne, oğlu, kızları ve damatları olmak üzere 6 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, olay 14 Mayıs 2016 tarihinde saat 01.00 sıralarında Çukurova ilçesi Mahfesığmaz Mahallesi, 79083 Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Kandemir Y. (23), evine girerken kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralandı. Çevredeki vatandaşların haber vermesi sonucu Kandemir Y. olay yerine çağrılan ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı ancak hayatını kaybetti.
Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri olaydan sonra cinayeti çözmek için çalışma başlattı. Yapılan çalışmada, üniversiteli öğrencinin Seda Y. isimli bir kızla sevgili olduğu, bu nedenle kızın daha önceki sevgilisi olan Muhammet Emin K. ile aralarında husumet olduğunu belirledi.
Polis cinayeti bu şahsın işleyebileceği üzerinde durarak çalışmayı bu aile üzerine yoğunlaştırdı. Bu çalışmada, polis Seda Y.’nin önce Kandemir Y. ile sevgili olduğunu, kızın bir süre sonra Kandemir Y.’den ayrılıp Muhammet Emin K. ile sevgili olduğunu, ancak genç kızın Muhammet Emin K.’den ayrılıp tekrar üniversiteli genç ile sevgili olduğunu, bu nedenle Muhammet Emin K.’nin Kandemir Y.’ye kin güttüğünü belirledi. Polis cinayeti aydınlatabilmek için eski sevgili Muhammet Emin K., annesi Gülesin K., kızları Ramize Ç. ile Rezzan S., damatları Burhan S. ile Gökhan Ç.’yi gözaltına aldı. Zanlılar sorgularında suçlamaları kabul etmedi. Polis, eski sevgiliyi, annesini, kız kardeşleri ve damatları "cinayet işlemek ve cinayete yardım ve yataklık etmek" suçlamalarıyla adliyeye sevk etti.
Zanlılardan Muhammet Emin K. cinayeti kendisinin işlemediğini söyledi.