Samsun’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonu kapsamında ünlü bir e-ticaret şirketinde çalışan 5 yönetici “FETÖ terör örgütüne üye olmak, örgüt adına halkı isyana teşvik ve kasten yaralama” suçundan bugün adliyeye çıkarıldı. Şüphelilerden web sorumlusu F.D. tutuklandı.
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan firmanın sahibi Hüseyin Tozlu’nun mahkemece tutuklanmasının ardından, geçen günlerde söz konusu iş yerine Kaçakçılık ve Organize Sonuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri operasyon düzenledi. Gerçekleştirilen operasyonda, iş yerinin genel merkez sorumlusu S.D. ve yardımcıları A.A., E.K. ve Y.Y.’nin çalışan personellere "Demokrasi nöbetleri bitiyor ama artık bizim demokrasi nöbetlerimiz başlıyor" diyerek zorla iş yerinde "alternatif nöbet" tutturmaya kalkıştığı, tutmayan bir çalışanı dövdükleri iddia edildi. Operasyon kapsamında daha sonra ilgili iş yerinin web sorumlusu olan F.D. de gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden F.D., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer 4 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.