Hijyen adlı operasyon ile aynı anda gözaltına alınan işadamı Nihat Karaarslan, serbest bırakıldı. Karaarslan sosyal medyadan yaptığı açıklamada komplo vurgusu yaptı.  

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çeşitli suç dünyasında faaliyet gösterip ulusal organize suç örgütü liderleri lehine ve aleyhine olmak üzere iki grup halinde sosyal medya paylaşımlarında karşılıklı ölümle tehdit ederek toplumun genel olarak huzuru ve asayişini bozdukları iddiasıyla bazı kişilere yönelik “Hijyen” adlı operasyon düzenlediği belirtildi.13 şüpheliyi yakın takibe alan polis, İstanbul, Ankara, Adıyaman, Antalya, Bursa, Kocaeli ve Mersin olmak üzere toplam 7 farklı ilde operasyon düzenlendi. Operasyonda hanımağa olarak bilinen Güniz Akkuş’da gözaltına alınıp serbest bırakıldı.

Gözaltına alınanlar arasında  Bingöllü işadamı Nihat Karaarslan’da yer aldı. İfadesininin ardından serbest bırakılan Karaarslan sosyal medya hesabından komplo kurulduğunu belirtti.

Karaarslan açıklamasında “Gün doğarken kameralara ters kelepçeli görüntülerim servis ediliyor..gün ortasında “senle diğer operasyonların bi alakası yok” denilip ifadem alınıyor ve serbest bırakılıyorum..kahrında hoş lütfunda hoş Allahım..evimdeyim ve dostlarımlayım..KARABAĞ’a kaçmayı da düşünmüyorum..” ifadelerini kullandı.

Karaarslan’ın Sedat Peker’e yönelik paylaşımları sık sık gündeme gelmişti. Karaarslan geçtiğimiz ay Ramazan ayı sebebiyle gerekmedikçe Peker hakkında paylaşım yapmayacağını belirtmiş, Peker’in Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak hakkındaki paylaşımın ardından konu hakkında paylaşımlara başlamıştı.