Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yaptıkları operasyon sonucunda çok sayıda uyuşturucu madde, ateşli silahlar ve tarihi eserler ele geçirirken, olayın şüphelisi olan 5 kişi de gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen şahıslardan birisinin ‘Esnaf adamız yakışmaz, çekmeyin ayıp olur’ demesi ise dikkat çekti.
Edinilen bilgilere göre Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Kasım tarihinde Zafer mahallesinde 3 farklı adrese uyuşturucu operasyonu düzenledi. Gün içerisinde yapılan operasyonlar sonucunda, 2 bin 453 adet Ectacy hap, 6 kilo 700 gram kubar esrar maddesi ile 515 gram toz esrar maddesi olmak üzere, toplamda 7 kilo 215 gram uyuşturucu maddesi, 30 gram metanfetamin maddesi ile bu maddeyi kullanmak için hazırlanmış 2 adet kullanım aparatı ve 2 kök hint keneviri ele geçirdi. Ekipler ayrıca; 203 adet altın görünümlü tarihi eser niteliği olduğu değerlendirilen sikkeler, 1 adet ruhsatsız pompalı av tüfeği ile bu tüfeğe ait 27 adet kartuş ve 1 adet namlusu açılmış kurusıkı tabanca ele geçirdi.
Ele geçirilen malzemeler muhafaza altına alınırken, olayın şüphelisi olarak yakalanan B.G. (46), F.B. (48), Ş.K. (42), M.D. (53) ve E.Y. (31) isimli şahısları gözaltına aldı.
“Esnaf adamız, çekmeyin ayıp olur”
Gözaltında bulunan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmek üzere emniyetten çıkartılan şahıslardan birinin, ‘Gidin dağdaki PKK’yı çekin’, ‘Esnaf adamız yakışmaz, çekmeyin ayıp olur’ demesi ise dikkatlerden kaçmadı.
Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından ekip otosuna bindirilerek adliyeye sevk edildi.