Adana’nın Pozantı ilçesinde, boğularak öldürüldükten sonra gömülmüş vaziyette cesedi bulunan esnafın katilini, 112’deki ses kaydı ele verdi. Maktul ile ailecek tanışan katil zanlısı Sezai A.’nın, arkadaşı Mesut Kar’ı öldürdükten sonra polisi şaşırtmak amacıyla sim kartsız telefondan 112’yi arayarak, oradan 155’e ulaşıp, "Ben Mesut Kar. Ailem beni arıyor. Kaybolmadım, bir süre kafamı dinleyip döneceğim" dediği ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre olay, Pozantı’nın Akçatekir Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Pozantı’da inşaat malzemesi satan Mesut Kar (33), 18 Mayıs 2016 tarihinde saat 20.00 sıralarında Akçatekir’de Sezai A.’dan 20 bin lira alacağını tahsil etmek için evden çıktı. Ancak gece yarısı olmasına rağmen Kar bir türlü evine dönmeyince, ailesi onu telefonla aradı. Aile Kar’a bir türlü ulaşamayınca sabah polise kayıp başvurusunda bulundu. Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polisler Kar’ı bulamadı. Bunun üzerine olayı Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri devraldı. Adana polisi özel bir ekip oluşturarak Pozantı ilçesi ve Kar’ın telefonundan en son sinyal gelen Akçatekir Mahallesi’nde araştırmalar yoğunlaştırıldı.
112’DEN 155’İ BAĞLATAN BİR KİŞİ MESUT OLDUĞUNU SÖYLEDİ
Polis, araştırma yaparken önce Kar’ın yakın arkadaşı olan ve 20 bin lira borcu bulunan Sezai A.’yı alıp ifadesine başvurdu. Sezai A. polise Mesut Kar’ın yanına geldiğini daha sonra da Adana’ya gitmek üzere yanından ayrıldığını söyledi. Polis, bunun üzerine Sezai A.’yı serbest bıraktı. Bu arada aynı gün sim kartı olmayan telefondan 112’yi arayan bir kişi 155’i bağlatarak, "Ben Mesut Kar. Hakkımda kayıp başvurusu yapmış ailem. Ancak ben kayıp değilim biraz kafamı dinliyorum. Birkaç güne kalmaz döneceğim" diyerek telefonu kapattı. Haber merkezi hemen bu durumu özel ekibe iletti. Özel ekip kayıtları alarak Mesut Kar’ın evine gidip eşine dinletti. Eşi, sesin eşinin sesi olmadığını, sesin en yakın arkadaşı Sezai A.’ya ait olduğunu söyledi. Polis bunun üzerine çevreden güvenlik kamerası çalışması da yaparak Sezai A.’yı tekrar gözaltına aldı. Sezai A. ses kaydının kendisine ait olmadığını ileri sürdü. Ancak polis Mesut Kar’ın eşinin teşhisinin yanı sıra ses kaydını kriminale götürerek inceleme de yaptırdı. Yapılan bu incelemede ses kaydının yüzde 90 Sezai A.’ya ait olduğu belirlendi. Polis, bu delil üzerine Sezai A.’nın sorgusunu devam ettirdi. Sezai A. sorguda iş yerinden olay günü ayrılmasına rağmen hiç işyerinden çıkmadığını ileri sürerek cinayeti inkar etti. Ancak buna rağmen adliyeye sevk edilen Sezai A. tutuklandı. Polis, cesedi bulmak için 24 saat esasıyla Akçetekir Mahallesi’nde yoğunlaştı. Polis, inşaat malzemeleri satan Sezai A.’nın yanında çalışan Suriyeli işçi İbrahim El Hasan’dan da şüphelenerek sorguya aldı. Hasan, uzun süre olayı bilmediğini söylese de polis çapraz sorguda Hasan’ı konuşturmayı başardı. Hasan, 18 Mayıs günü Sezai A.’nın; ’akşam biri gelecek benim ona 20 bin lira borcum var. Borcumu vermeyeceğim adamı da öldüreceğim’ dediğini belirterek, "Akşam oldu, şahıs geldi. Üçümüz beraber minibüse bindik ve iş yerinden ayrıldık. Sonra Sezai bir markete girip bir şeyler aldı. Daha sonra tekrar Akçatekir’den bizim inşaat malzemeleri koyduğumuz ormanlık alana doğru gittik. Sezai bir yerde daha durup indi daha sonra geri geldi. Bu sırada Sezai, Mesut Kar’ın arkasına geçerek boğazına doladığı iple onu boğmaya başladı. Ben engel olmaya çalıştım ama beni tekmeledi. Bir süre sonra Mesut Kar hayatını kaybetti. Sonra Sezai cesedin elini bağladı. Daha sonra da inşaat malzemeleri deposuna geldik. Sezai buradan ayrıldı sonra bir iş makinesiyle geldi. Araziye çukur açtı. Çukurun içine Mesut Kar’ı kafası üstü atıp gömdü" dediği öğrenildi.
Polis bu ifade üzerine hemen cesedin gömülü olduğu yere gitti. Yapılan kazıda Suriyeli Hasan’ın gösterdiği yerde ceset bulundu. Hasan da gözaltına alındı. Polis tarafından çıkartılan ceset, otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.