Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, darbe girişi iddiasıyla gözaltına alınan Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ekrem Küçükberber tarafından garnizona davet edildiğini söyledi.
Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, darbe girişiminin yaşandığı geceyi anlattı. Vali Alpman, Garnizon Komutanı ve 5’inci Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Ekrem Küçükberber’in olay gecesi kendiyle birlikte Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal’ı telefonla arayarak garnizona davet ettiğini söyledi. Aralarında geçen görüşmeyi anlatan Vali Ahmet Turgut Alpman, Komutan Küçükberber ile darbe girişimi olduğu gece yaptığı telefon görüşmesinde kendisini ve emniyet müdürünü çay içmeye davet ettiğini kaydetti. Alpman, “Albay Küçükberber, telefon ederek Alay Komutanlığına gelmemi istedi. Halkın içinde olduğumu ve gelemeyeceğimi bildirdim. Bunun üzerine ‘Gelmek zorundasınız’ dedi. Ben de hiç öyle bir durum olmadığını belirterek niye geleceğim? Gelmeyeceğim, sizin şu anda yaptığınız kanunsuz bir girişimdir. Ben senin amirinim, sen gel buraya şeklinde karşılık verdim. Kendisi ‘Seni garnizonda bekliyorum, gel bir şey olmaz’ şeklinde tekrarladı. Şu anda kendisi ve 4 subay Iğdır Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorguları devam ediyor” dedi.
Iğdır’da darbe girişimi kapsamında Garnizon Komutanı ve 5’inci Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Ekrem Küçükberber ile İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Ulus, Aralık Jandarma Tabur Komutanı Binbaşı Hüseyin Dağcı ile Yüzbaşı Özkan Özalp ve Üsteğmen Emin Türksever’in gözaltına alındı.