Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konakladığı otele yönelik saldırının ardından firar eden ve bu gece Ula ilçesinde saklandıkları mısır tarlasında yakalanan 9 darbeci asker sorgulanmak üzere jandarma karakoluna getirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te konakladığı otele yönelik saldırıyı gerçekleştiren 37 kişilik suikast timinde yer alan 25 darbeci askerin yakalanmasının ardından firari 12 SAT komandosunun yakalanması için operasyonlar Muğla’nın Ula ilçesinde yoğunlaştırıldı.
Operasyonda olduklarını söylediler
Ula ilçesine bağlı Şirinköy Mahallesi’nde yaşayan ve bu akşam saat 22.00 sıralarında ava giden iki genç, mısır tarlası içerisinde darbeci askerlerle karşılaştı. Mısır tarlası içerisinde uzanmakta olan 5 darbeci askerler, operasyonda olduklarını söyleyerek kendilerini gören gençlerden ellerindeki feneri söndürmelerini istedi. Bunun üzerine bölgeden ayrılan gençler, mahalleye dönerek durumu diğer vatandaşlara ve jandarmaya bildirdi.
Vatandaşlar güvenli bölgeye uzaklaştırıldı
11 kişilik bir grubun görüldüğünün ihbar üzerine sevk edilen Özel Harekat polisleri ve Özel Kuvvetlere bağlı komandolar, kısa sürede bölgeye ulaştı. Havadan bir polis helikopterinin de destek verdiği operasyon sırasında çembere alınan darbeci askere teslim ol çağrısı yapıldı. Zaman zaman silah seslerinin duyulduğu bölgede saklanan 9 darbeci asker yakalandı. Üzerlerinde silah bulunmadığı bildirilen firari askerler, zırhlı araçlara bindirilerek Çetibeli Jandarma Karakolu’na götürüldü.
Bölgede olduğu iddia edilen 2 darbecinin daha yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Çatışma yaşanması ihtimaline karşı Şirinköy Mahallesi’nin uç kısmında yaşanan vatandaşlar evlerinden çıkarılarak güvenli bölgeye uzaklaştırıldı.