Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde bulunan Yaşmaklı Barajı çalışanlarına teröristlerin saldırısı sonucu yaralanan elektrik teknikerinin durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı.
Giresun A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Tuncer Öztürk, yaralı elektrik teknikeri Adil Bülbül’ün sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Öztürk, “Hastamızın sol göğüs kısmında bir kurşun giriş noktası vardı ve göğüs arka kısmından kurşun çıkmıştı. Bize geldiğinde durumu orta kötü vaziyetteydi. Göğüs cerrahisi ve kalp damar cerrahisinden arkadaşlar ile değerlendirdik. Tomografiden sonra acil operasyona aldık. Operasyondan batın ile akciğeri ayıran zarda kurşuna bağlı zedelenme olduğu ve buradan bol miktarda kanama olduğu gözüktü. Genel cerrahi uzmanımız da operasyona girdi, operasyondan akciğerin parankimi dediğimiz dokusunda çok bir zarar yoktu, diyafram dediğimiz zarı onardık. Göğüs tüpü ve diren takılarak operasyon sonlandırıldı” dedi.
Hastanın ameliyattan sonra solunumunu kendi başına yapabildiğini belirten Opr. Dr. Öztürk, “Hastamız şu aşamada makinaya bağlı değil, kendi imkanları ile soluyabiliyor. Ameliyattan sonra genel durumu orta iyi diyebiliriz. İnşallah bir sıkıntı yaşamadan günlük hayatına geri dönecektir” ifadelerini kullandı.