Yaş haddinden emekliye ayrılan Bilecik İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş Bilecik’e veda etti.
İl Müdürü Bektaş, bugün saat 14.00’da Bilecik Polis Evi önünden Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Vali Yardımcıları, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Garnizon ve 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, kurum müdürleri ve Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü kadrosundaki personeller katıldı. İlk olarak Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in vedalaştığı Ali Ekber Bektaş, daha sonra kendisini uğurlamaya gelen herkesle vedalaştı.
Vedalaşma ardından Bilecik İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Bektaş, çok yoğun bir duygu seli içerisinde olduğunu söyledi. 15 ay önce Bilecik’e geldiğini ve çok güzel anılarla emekliliğine ayrıldığını ifade eden Bektaş “Bilecik’te görev yapmaktan dolayı kendimi çok fazla mutlu hissediyorum. Buradaki insanların tamamı siz değerli basın mensupları da olmak üzere bize hep sıcak davrandınız. Bize hep kucak açtınız. Görev esnasında çok destek ve yardımlarda bulundu. Bilecik halkı bize sevgisini verdi. Bu bizim için olmazsa olmaz değerlerden bir tanesi. Gerçekten kuruluşun ve kurtuluşun kenti Şeyh Edebali diyarında görev yapmak benim için çok gurur verici oldu. O nedenle sizin aracılığınızla tüm Bilecik halkına saygılarımı sevgilerimi sunuyorum. Herkes hakkını helal etsin. Benim de az da olsa bir hakkım varsa tüm Bilecik halkına helal olsun. Bu vesileyle de hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
“YERİME HİCRİ GÖRGÜN VEKALETEN EDECEK”
Yerine Bilecik İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hicri Görgün’ün vekaleten bakacağını söyleyen Bektaş, “Yeni Emniyet Müdürü atanıncaya kadar arkadaşımız devam edecek göreve. Atanmanın ne kadar süreceğini bilemiyorum. Yeni emniyet müdürünün ne zaman atanacağı konusunda herhangi bir tarih vermek doğru olmaz” dedi.
"EMNİYET İLE BASIN ARASINDA SANSÜR OLAMAZ"
Bilecik’te yaşanan asayiş olaylarında basının bilgi almakta zorlandığı soran İHA muhabirine, “Emniyetle basın arasında sansür gibi bir şey yok, olamaz da. Sizler haber almak için görev yapıyorsunuz. Bu çok doğal, böyle bir şey söz konusu olamaz, mümkün de değil” şeklinde cevap verdi.
Son olarak tören mangası selamlayan Bektaş, aracına binerek Bilecik’ten Ankara’ya yola çıktı.