Kocaeli’nin Gebze ilçesinde seyir halindeki TIR’ın dorsesinden düşen çuvallardan yola saçılan maddeler paniğe sebep oldu. İtfaiye ekipleri yola saçılan maddeyi özel kıyafetler giyerek temizledi.
Edinilen bilgiye göre olay, öğlen saatlerinde Gebze, D-100 Ankara istikameti otogar kavşağında meydana geldi. İddiaya göre, kavşaktan kontrolsüz bir şekilde yola çıkan TIR’ın dorsesinden ana yola çuvallar düştü. Dorseden yola düşen çuvalların içerisinde bulunan “Lithium Hydroxide” adlı kimyasal madde yola saçıldı. Yola saçılan kimyasal maddeyi kenara çekmeye çalışan TIR sürücüsünün kolunda ve ayağında yanık meydana geldi. Çevredeki vatandaşlar olay yerine hemen itfaiye ve 112 Acil Servis elemanlarını çağırdı.
İhbar üzerine hemen olay yerine gelen itfaiye ekipleri çevre güvenliği alırken, sağlık ekipleri kimyasal madde nedeniyle vücudunda yanıklar oluşan ve ismi öğrenilemeyen sürücüyü Darıca Farabi Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Çevre güvenliği alan itfaiye ekipleri daha sonra özel giysilerini giyinerek kimyasal maddenin saçıldığı alana gidip, maddeyi temizledi.
Öte yandan, yola dökülen kimyasal madde için olay yerine inceleme amaçlı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri de gelirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.