Kumpas davasının tek tutuklu sanığı Yüzbaşı Murat Eren için tahliye kararı verildi. Cezaevi önüne gelen eşi Hande Eren, "Mutlu haberi aldık. Bazı prosedürler var. Burada beklemeye devam edeceğim" dedi.
Atabeyler davası kapsamında tutuklanan ve tahliye edilmeyen tek subay olan eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren’in, yeniden yargılanması ve infazının durdurularak tahliye edilmesine karar verildi. Kararın ardından Maltepe Cezaevi önüne gelen Hande Eren, eşi Murat Eren’in tahliyesini beklemeye başladı.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hande Eren, "Mutlu haberi aldık. Yargıtay yeniden yargılama ve infazın durdurulması yönünde kara verdi. Bu bizi sevindirdi. Buraya koşa koşa geldik. Sanırım bir prosedür uzayacak. Hem askeri hem sivil mahkemeden ceza aldığı için bunların ayrıştırılması ile ilgili prosedürler devam ediyor. Ben beklemeye devam edeceğim. Bugün olmayabilir belki birkaç günü bulabilir ama bu bile bizim için çok güzel bir haber. Yeniden yargılama istiyorduk hep. zaten. Sonunda bu haberi aldık. Bizim için keyifli bir haber. Bu gece evinde olmayabilir ama yarın, öbür gün olacak" dedi.
Eşi ile telefonla konuştuğunu söyleyen Hande Eren, "Valizini hazırladı, inşallah bir an önce çıkar" dedi.