Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında hakim karşısına çıkan kapatılan Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı eski Afyonkarahisar İl Temsilcisi Mesut M.’nin tutuksuz yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında hakkında tutuklama kararı çıktı.

2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Mesut M., “silahlı terör örgütü” üyeliği suçlaması ile hakim karşısına çıktı. Davanın tanıklarından Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Mehmet Mühsürler, Mesut M.’nin muhabirlik yaptığı dönemde kendisinden baskı yolu ile dergi reklamı istediğini öne sürdü. 2 bin TL tutarında dergiye istenilen reklamı vermek istememesine rağmen reklamı gireceklerini Mesut M.’nin dile getirdiğini iddia eden Mühsürler, reklam için sadece bin TL verdiğini, diğer bin TL tutarı vermeyeceğini söylediğini ifade etti. Kendisinden reklam almak için gelen Mesut M.’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dershaneleri kapatmasından sonra sonunun merhum Necmettin Erbakan gibi olacağını söylediğini ileri süren Mühsürler, ilan ve reklam için baskıların yapıldığını tekrarladı.

Suçlamaları kabul etmeyen Mesut M., reklamı kendisinin değil birlikte gittikleri reklam birimi sorumlusu İ.E.’nin aldığını söyledi.

ByLock raporları açıklandı

İddianamede ayrıca Mesut M.’nin şirket telefonundaki ByLock programının S.B. isimli örgüt yöneticisinin grubunda olduğu öne sürüldü. ByLock raporlarına göre S.B.’nin Mercan’a, “Her şeyi anlattılar, arkadaşlar psikolojik olarak rahatladı” diye gönderdiği mesaj mahkeme başkanı tarafından okundu. ByLock kullanmadığını, telefon hattının haber ve görüntü geçmek için kendisine şirketten verildiğini belirten Mesut M., hattı 2014 veya 2015 yılında iade ettiğini ifade etti. Kendisinin böyle bir mesaj yollamadığını iddia eden Mesut M., suçlamaları kabul etmedi.

Savunmanın ardından mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan Mesut M.’nin tutuklanmasına karar vererek, duruşmayı 25 Ekim 2017 tarihine erteledi.