Hakkari’de arkadaşlarıyla serinlemek için girdiği Zap Suyu’nda kaybolan 13 yaşındaki Beytullah Sevinç’i arama çalışmaları 4 gündür devam ediyor.
Zap Suyu’na kapılıp kaybolan 11 yaşındaki Tekin Kanat’ın cenazesi önceki gün bulunurken, 13 yaşındaki Beytullah Sevinç’i arama çalışmaları devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri ve vatandaşların bütün çabalarına rağmen bulunamayan minik Beytullah için ekipler Zap Suyu’nun akışını değiştirdi. Zap Suyu’nun debisi düşünce vatandaşlar da tek sıra halinde arama çalışması başlattı.
Yaşanan olay ve çalışmalarla ilgili bilgi veren İl Özel İdaresi Saha Amiri Rıfat Keçeci, 4 gündür aralıksız bir şekilde arama kurtarma çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Keçeci, “Hakkari Valiliği ve İl Genel Sekreterliğimiz tarafından 4 gündür arama çalışması yapıyoruz. İş makinalarımızla Zap Suyu’nun akışını başka yöne aktardık. Çocuğun boğulduğu alandaki suyu ıslah ettikten sonra çalışmalarımızı orada devam ettireceğiz. Büyük ihtimalle yarın çalışmamız neticeye varacak. Tek dileğimiz çocuğu bulabilmek” şeklinde konuştu.
Arama çalışmalarına katılan vatandaşlardan İzzettin Karakurt ise, 4 gün önce serinlemek için Zap Suyu’na giren ve ardından kaybolan çocukları aramaya geldiklerini belirtti. Arama çalışmaları havanın kararması nedeniyle sabaha ertelendi.