Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı, ilde darbe girişimine karşı süren soruşturma kapsamında 24 hakim ve cumhuriyet savcısı ile 1 tuğgeneral, 1 tuğamiral, 2 albay ile 1 emniyet müdürünün tutuklandığını, 8 hakim ve savcı hakkında da yakalama kararı çıkartıldığını açıkladı.
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz 2016 günü darbe girişimine yönelik sürdürdüğü soruşturmaya ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada, anayasayı ihlal, yasama organını engellemeye teşebbüs, hükümete karşı isyan, silahlı örgüt, Türkiye Cumhuriyeti’ne silahlı isyan maddeleri uyarınca başlatılan soruşturmaya ilişkin şu bilgiler verildi:
"Cumhuriyet Başsavcılığımızca 15/07/2016 tarihinde ülkemizde bir kısım askeri personelin darbe girişimine yönelik eylemleri nedeniyle TCK’nın 309. (anayasayı ihlal), 311. (yasama organını engellemeye teşebbüs), 312. (hükümete karşı isyan), 314 (silahlı örgüt) ve 313. (Türkiye Cumhuriyeti’ne silahlı isyan) maddeleri uyarınca soruşturma başlatılarak, atılı suçları işleyen şüphelilerin derhal yakalanması ve gözaltına alınması talimatı verilmiştir. Yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup olduğu değerlendirilen Zonguldak il merkezi ve mülhakatlarında görevli adli ve idari 37 hakim ve cumhuriyet savcısı hakkında gözaltı talimatı verilmiştir. Bugüne kadar 24 hakim ve cumhuriyet savcısı tutuklanmış olup, 2 hakim hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. 3 hakim gözaltında bulunmaktadır. Soruşturma kapsamında 1 tuğgeneral, 1 tuğamiral, 2 albay ile 1 emniyet müdürü tutuklanmıştır."
Başsavcılık, 8 hakim ve cumhuriyet savcısı hakkında ise yakalama kararı çıkartıldığını bildirdi.