Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil orta refüje çarpıp takla attıktan sonra alev alev yandı. Araçtan güçlükle çıkartılan sürücü kazadan yaralı olarak kurtarıldı.
Kaza Kepez Mahallesi Belen Yeni Sanayi Sitesi girişinde meydana geldi. İddiaya göre Yıldıran Taşdelen (38) idaresindeki 67 AP 723 plakalı otomobil Ereğli istikametinden Zonguldak istikametine seyir ederken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce orta refüje çarptı ardından da takla attı. Metrelerce sürüklenen otomobil durduktan sonra bir anda yanmaya başladı. Alev topuna dönen otomobilden sürücü Yıldıran Taşdelen’i diğer sürücüler çıkarttı.
Sürücü ambulansla hastaneye kaldırılırken vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. İt5faiye ekipleri yangını söndürdükten sonra otomobilin LPG olduğu anlaşılınca polis ekiplerinden patlama ihtimaline karşılık yolu trafiğe kapatmalarını istedi. İtfaiye ekipleri araçtaki yangını tamamen söndürüp LPG bağlantılarını kesene kadar yol trafiğe kapalı kaldı. Ereğli-Zonguldak arası karayolu itfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışmasının ardından yeniden trafiğe açıldı. Kaza sırasında otomobilin açılan hava yastıklarının da yandığı görüldü. Otomobil çıkan yangın nedeniyle kullanılamaz hale gelirken, çekici ile olay yerinden kaldırıldı.
Özel hastaneye kaldırılan sürücünün tedavisinin devam ettiği belirtildi. Polis kaza ile ilgili olarak soruşturma başlattı.