Söke Belediyesi öncülüğünde Söke Genç İş Adamları Derneği (SÖGİAD) tarafından gerçekleştirilen Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı’nın bu yıl 23.’sü yapılacak.
Panayır için hazırlıkların tamamlandığı, katılımcı firmaların belirlendiği belirtilirken; Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı bu yıl 22-25 Eylül 2016 tarihlerinde yine kapalı pazaryeri alanında gerçekleştirilecek. Panayırın açılış töreni 22 Eylül günü saat 18.00’de yapılacak.
23. Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı ile ilgili basın toplantısı Söke Belediyesi Sosyal Tesisleri Lima Restaurantta yapıldı. Toplantıda SÖGİAD yönetimi ve üyeleri yer alırken, konuyla ilgili açıklamayı SÖGİAD Başkanı Reşat Er yaptı.
Konuşmasına 15 Temmuz darbe girişimini kınayan sözlerle başlayan Reşat Er, son dönemde meydana gelen terör olaylarında şehit olanlara rahmet, yararlılara acil şifalar diledi. Reşat Er, 23.’sü gerçekleşecek Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı’na ülkede yaşanan tüm sıkıntılara rağmen tereddüt etmeden katılım sağlayan firmalara teşekkür etti.
Geçen yıl 52 firmanın katılımcı olduğu Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı’na bu yıl 58 firmanın katılacağını belirten SÖGİAD Başkanı Reşat Er; “Geçtiğimiz yıl 25 bin ziyaretçi ve 3 milyon TL’nin üzerinde ciroların yakalandığı panayıra bu yıl 58 firma katılacak. Ziyaretçi sayısının artması için tüm bölgede çalışmalar yaptık. Özellikle çiftçi kuruluşları ile temasa geçtik” dedi.
Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı her yıl olduğu gibi 4 Bin 500 m2 alana sahip, Çarşamba kapalı pazaryeri alanında yapılacağını ancak bu yerin artık yetersiz kaldığını vurgulayan Reşat Er, Söke’ye yeni bir fuar alanı kazandırılması gerektiğini söyledi. Katılımcı sayısını arttıramadıklarını, panayırı canlandırmak için düşündükleri faaliyetleri yapamadıklarını belirten Reşat Er; “Panayır artıuk statü değiştirerek fuar konumuna geçmeli. Daha kurumsal bir fuar alanı oluşturulmasını ısrarla yinelemek istiyorum. Günümüzde ebat olarak büyüyen tarım aletleri mevcut alanda bizleri sıkıntıya düşürüyor. Bir ay kala fuara katılımları doldurmuş durumdayız, Dışardan gelen talepleri karşılayamaz durumdayız” dedi.
SÖGİAD Başkanı Reşat Er; “Bizlere bu panayırı 20 yıldır yapma imkanı sunan öncelikle Söke Belediyesi’ne, ilan-pankart ve tanıtım görsellerinin asılması gibi konularda destek veren Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Tüm halkımızı panayırımızda görmekten mutlu olacağız” diye konuştu.