FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz Gecesi başlattığı darbe girişiminin ardından Türkiye’de 16 gündür en çok konuşulan konular ‘demokrasi ve darbeler’ oldu. Aydın’ın en yaşlı fertlerinden biri olan 86 yaşındaki Mehmet Ayaz, “Her geçen gün yozlaşmasından şikayetçi olduğumuz gençlik aslında ne kadar asil olduğunu ve kahraman dedelerinin yolundan sapmadığını 15 Temmuz gecesi tüm dünyaya gösterdi. Allah, pijama ile sokağa çıkıp tanka, topa karşı duran bu milleti ve gençliği ilelebet payidar kılsın” dedi.
Şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nin en yaşlı kuşakları arasında yer aldığını ve geride kalan 86 yıllık ömründe ülkenin yaşadığı birçok badire ve darbeye şahit olduğunu belirten Mehmet Ayaz, “Atatürk’ün belirttiği gibi bu millet en zor durumlarda muhtaç olduğu kudreti damarlarındaki asil kanda buluyor. Kurtuluş Savaşı’nda kağnılarla Batı’nın teknolojisine karşı koyan Türk Milleti, 15 Temmuz’da çok daha büyük bir sınav verdi. Hazırlanmaya bile vakit bulamayan millet, demokrasiye uzanmak isteyen kanı bozuk iç düşmanların kullandığı tanklara sadece yürekleri ile karşı koydular” diyerek dünyanın hiçbir yerinde pijaması ile sokağa çıkıp tanklara karşı koyan Türk milletinden başka bir milletin olmayacağını belirtti.
“Gençlerden özür diliyoruz”
Yaşlılar olarak zaman zaman gençlerin durumu ve gidişatını kızıp, güvenlerinin sarsıldığı çok anların olduğunu ifade eden Aydın ve çevresinde aynı zamanda Kara Mehmet olarak da bilinen Mehmet Ayaz, “Bu ülke kurtuluş savaşını çok zor şartlarda kazanmış. Ondan sonraki yokluk yıllarını biz bizzat yaşadık. Yasak olduğu için Kur’an-ı Kerim ve dini bilgilere ait eğitimi büyüklerimizden dağlarda gizlice aldık. Bugün her türlü imkan var olmasına karşın gençlerin bazı konularda istediğimiz gibi olmamasından şikayetçi oluyor ve bir çok zaman ümitsizliğe düşüyorduk. 15 Temmuz gecesi bu milletin asil kana sahip evlatları kanı bozuklara ve hainlere en güzel cevabı verince gençlerimizin hakikaten kahraman dedelerinin, ninelerinin yolundan ayrılmadığını gördük. Gençlere bakıp ümitsizliğe kapılmakla gençlerimize haksızlık etmişiz. 15 Temmuz tarihe altın sayfalarla yazılacak bir kahramanlık öyküsünün daha yaşandığı gündür” diyerek bu milleti ayakta tutan tek şeyin her zaman milli duygular olduğunu belirtti.