Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, Aydın İncirinin Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescilini Nobel Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar’a ithaf etti.
Prof. Dr. Aziz Sancar’ın, Aralık/2015’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyareti sırasında “En çok Ankara simidi ve İzmir incirini özledim” sözleri üzerine Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken kendisi ile diyalog kurmuştu. Başkan Ülken, “Coğrafi işaret tescili Aydın Ticaret Odası adına olan “Aydın İnciri”ni kendisine ikram etmek istediğini ifade etmişti. Prof. Dr. Aziz Sancar incirin Aydın’da yetiştiğini ve Aydın inciri olduğunu bildiğini belirterek “Mayıs ayında Türkiye’ye geldiğimde Aydın incirini yer ve telaffuz ederim” demişti.
“AYDIN İNCİRİ” AB TESCİLİ PROF. DR. AZİZ SANCAR’A İTHAF ETTİ
Nobel Ödülünü 19 Mayıs’da Anıtkabir’e teslim etmek üzere tekrar Türkiye’ye gelen Prof. Dr. Aziz Sancar’a İzmir’de düzenlenen bir programda AYTO Başkanı Hakan Ülken, Aydın İnciri’ni ikram ederek dünyaca ünlü bilim adamına Aydın İnciri Coğrafi İşaret Tescilini ithaf etti.
17 Şubat 2016 tarihinde “Aydın İnciri” Avrupa Birliği coğrafi işaret tescilinin tamamlandığını belirten AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Dünya milletler mücadelesi içerisinde en önemli etken savaşlar olmuştur. Dünya milletler ailesi içerisinde şerefli bir birey olabilmenin yolu aynı zamanda bilime, sanata, kültüre ve dünya insanlığına katkı koymaktan geçer. Ali Kuşçu, Harezmi, İbn-i Sina, Farabi, Mimar Sinan ve Uluğ Beylerle en üst ligde olduk. Hala milletler ailesinin en üst liginde olduğumuzu hatırlatan Hocamız dünya döndükçe anılacaktır. Nobel almanın yolunun sadece bilimsel ve akademik çalışmayla olmayacağını, bunun için insani değerler, mütevazilik, sorgulama kültürü kısacası “adam gibi adam” olmak gerektiğini hocamız hepimize öğretti. Biz de Aydın Ticaret Odası olarak AB Coğrafi İşaret Tescilini kendisine ithaf ederek onun bu başarısı karşısında şükranlarımızı iletmek istedik. Kendisi de tevazu gösterip kabul ettiler. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Toplantı sonunda Prof. Dr. Aziz Sancar’a Aydın İncirinin ithaf belgesi takdim eden AYTO Başkanı Hakan Ülken aynı zamanda Aydın İnciri de ikram etti.