Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Eğitim Fakültesi 2015-2016 Bahar Yarıyılı Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.
ADÜ Eğitim Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr.Mustafa Ali Sarılı, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Cumali Öksüz, Yrd. Doç.Dr. Sezai Koçyiğit ve öğretim üyeleri katıldı.
Açılışta konuşan ADÜ ğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Sezai Koçyiğit, eğitim fakültesinin yönetimi, tarihçesi, pedagojik formasyon eğitimi sertifika programı, birim koordinatörleri, fakülteyle ilgili veriler, akademik durum, akademik yükselmeler,2015-2016 eğitim öğretim yılı öğrenci sayıları, bilimsel yayın sayıları ve nitelikleri, erasmus programı kapsamında öğrenci değişimi, bölümlere öğrenci alımı ve etkinlikler konularında bilgi verdi.
Toplantıda Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recai Tunca, bahar yarıyılını değerlendirerek, Eğitim Fakültesinin ihtiyaç ve projelerini dile getirdi.
TEKNOKENT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan da, Adnan Menderes Üniversitesi’nde gerçekleştirilen akademik, idari ve fiziki gelişmeler hakkında bilgi vererek, Eğitim Fakültesi’nin talepleri konusunda değerlendirmelerde bulundu. Üniversite açısından önemli olan yeniliklerden bahseden Prof.Dr. Bircan, teknokent için uzun zamandır yapılan çalışmaların sonuçlandığını ve en kısa sürede hizmete girmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Bununla beraber teknokentlerin önemine değinen Bircan, ADÜ’nün teknokentle birlikte üniversitelerarası başarı sıralamasının olumlu anlamda değişeceğini ve hak ettiği yere ulaşacağını ifade etti.
Prof.Dr. Bircan, personel için önemli bir gelişme olarak Türkiye’de rekor denilebilecek bir promosyon ihalesi gerçekleştirdiklerini de belirterek, akademik personele de “Proje Yaz, Teşvik Al” uygulaması müjdesini verdi. Bircan, “Bu uygulamayla TÜBİTAK ve Avrupa Birliği projeleri ile patent başvurularında bulunan öğretim elemanlarına teşvik verilecek. Teşvik alabilmek için projenin başvurulan kurumca desteklenmiş olma şartı aranmayacak ” dedi.
Toplantı, akademik personelin görüşlerini aktarmasıyla sona erdi.