Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, İstanbul’da yapılan 3. Uni-Ralli Yarışmasından ödülle döndü.

Paramedik Derneği İstanbul İl Başkanlığı ve 18 üniversitenin katılımı ile İstanbul’da düzenlenen üniversiteler arası hastane öncesi müdahaleler kapsamlı 3. Uni-Ralli Yarışması, 18-19 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleşti.
Yarışmaya Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’ndan İlk ve Acil Yardım Program Koordinatörü Öğr. Gör. Halise Çinar hakem olarak katılırken, ADÜ’yü 2. Sınıf İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerinden Hediye Ok, Ozan Bağlan, Burak Elgay ve İlkay Yetim temsil etti.

Yarışma etaplarındaki senaryolar, uluslararası yarışmalar ve kabul görmüş kılavuzlar eşliğinde hazırlanırken, ADÜ Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, Ralli aşamasında ilk beş etapta on üniversite arasına girmeyi başardı. Dokuz yaralının görev aldığı Triyaj etabında ADÜ’yü başarıyla temsil eden ADÜ Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ikincilik ve Çevresel Aciller etabında üçüncülük kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Oldukça eğlenceli ve heyecanlı geçen ralli etaplarından sonra ikinci gün “2. Resüsitasyon Sempozyumu” gerçekleştirildi. Nitelikli sağlık personellerinin yetiştirilmesine katkı sağlayan bu tür etkinliklere katılmanın motivasyon ve tecrübe açısından oldukça yol gösterici olduğunu belirten Yüksekokul yönetimi, öğrencilere bundan sonraki süreçte de destek olacaklarını söyleyerek, etkinlikte emeği geçen hocalara ve okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencilere teşekkür etti.
(MB-Y)