Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Güngör, Nobel ödüllü Bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar ile bir araya geldi.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Güngör, Nobel ödüllü Bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın onursal editörlüğünü yaptığı Medical Science and Discovery isimli uluslararası hakemli bilimsel araştırma dergisine dahili bilimler bölüm editörü olarak seçilmesinin ardından davet edildiği Dokuz Eylül Üniversitesi Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsü’nde yapılan ve sınırlı sayıdaki davetlinin katıldığı Prof. Dr. Aziz Sancar Oditoryumu’nun açılış programında Prof. Dr. Sancar ile biraraya geldi.
“NE OLURSA OLSUN ÇOK ÇALIŞIN, BAŞARI MUTLAKA ARDINDAN GELECEKTİR"
İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ve kendi adına düzenlenen "Onur Günü" ne katılıp Aziz Sancar Oditoryumu’nun açılışını gerçekleştiren Prof. Dr. Sancar, daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığında öğretim üyeleri ve öğrencilerle bir araya gelerek çalışmaları ve Nobel ödülü hakkında bir konuşma yaptı. Başarının sırrını ‘Çok çalışmak’ olarak ifade eden Sancar, “Ne olursa olsun çok çalışın ve günlük politikalardan ya da politikadan uzak durun. Bölüm fark etmez her hangi bir bölüm seçip o konuya eğilin. Başarı mutlaka ardından gelecektir” dedi.
“AZİZ SANCAR HOCAMIZIN YOLUNDA İLERLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
ADÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Güngör, toplantının kendisi için unutulmaz bir an olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Güngör, “Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar hocamın onursal editör olduğu Medical Science and Discovery dergisinin ‘Dahili Bilimler Bölüm Editörü’ olarak kendisiyle tanıştırıldım, hocamızın yolunda ilerlemeye devam edeceğiz. Bu anı ömrüm boyunca unutmayacağım. Hocamızın ve ekibin desteği ile bu dergi kısa sürede daha iyi yerlere gelecektir” diye konuştu.
SANCAR, 2015 NOBEL KİMYA ÖDÜLÜNÜ KAZANMIŞTI
Kuzey Carolina Üniversitesi Biyokimya ve Biyofizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Sancar, Hücrelerin hasar gören DNA’ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü kazanmış ve ülkemize büyük bir gurur yaşatmıştı.