Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Programı 20016-2017 eğitim öğretim yılı için 2 bin 500 öğrenci alacak.
ALES şartının aranmayacağı başvurularda mezun öğrenciler için son başvuru tarihi 22 Ağustos 2016, son sınıf ADÜ öğrencileri için ise 9 Eylül 2016 olacak. 2 bölümde gerçekleşecek programın ilk bölümünde mezun öğrenciler (1000 Kişi), ikinci bölümünde ise Üniversitemizin son sınıf öğrencileri (1500 Kişi) kabul edilecek.
ADÜ Eğitim Fakültesinin yayınladığı duyuruda derslerin iki dönem halinde hafta sonları, ara sınav, final ve bütünleme sınavlarının da hafta içi yapılacağı ifade edildi. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücretinin 2054 TL olduğu belirtilirken, ücret iki eşit taksitte dönem başlarında tahsil edilecek.
Mezun öğrenciler için ayrılan kontenjan sayısı 1000
Derslerin başlayış ve bitiş dönemlerini gösteren akademik takvimin ilerleyen süreçte ilan edileceği vurgulanırken; daha önce açılan Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına başvuru yapmış adayların eski başvurularının geçersiz sayılacağı duyuruldu. Başvuru sırasında verilen belgelerde eksik veya imzasız, mühürsüz, onaysız olanların kabul edilmeyeceği, başvuruların değerlendirilmesine Adnan Menderes Üniversitesi Senatosunca belirlenen kriterlere göre not ortalamasının temel alınacağı ilan edildi.
ADÜ öğrencileri son sınıfta formasyon alabilecek
ADÜ Eğitim Fakültesi’nden yapılan duyuruda bin 500 kişilik kontenjanın son sınıfta öğrenim gören öğrencilerimiz için açıldığı vurgulanırken; formasyon derslerinin iki dönem halinde yapılacağı ilan edildi. Son sınıfta olan öğrencilerimiz 9 Eylül 2016 tarihine kadar önkayıt işlemlerini yaptırabilecekler. Dersler saat 17.00’den sonra başlayacak olup, ihtiyaç halinde ikinci dönemde derslerin hafta sonunda da yapılabileceği ilan edildi.