Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan Uluslararası Öğrenci Topluluğu ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.
ADÜ Merkez Kafeteryasında gerçekleşen toplantıda uluslararası öğrencilerin sorunları masaya yatırıldı. Uluslararası Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen kahvaltıya Rektör Cavit Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, Genel Sekreter V. Yrd. Doç.Dr. Mustafa Aslan’ın yanı sıra topluluk üyesi öğrenciler katıldı.
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan çeşitli ülkelerden gelerek ADÜ’de öğretim gören uluslararası öğrencilere hitaben Üniversitemize değer kattıklarını ve kültürel olarak üniversitemizi zenginleştirdiklerini ifade etti. Kendisinin de bir dönem Amerika Birleşik Devletleri’nde okuduğunu söyleyen Prof. Dr. Cavit Bircan, “Yabancı bir ülkede yaşamanın sıkıntılarını yaşadım, sizleri anlayabiliyorum ve bir ağabeyiniz olarak sıkıntılarınızın giderilmesi hususunda elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.” dedi.
Uluslararası Öğrenci Topluluğu Başkanı Mohamed Tago Bango, Prof. Dr. Cavit Bircan ve ekibine yabancı öğrencilerin sıkıntılarının aşılması için yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
Uluslararası öğrencilerin kendi kültürlerine ait şarkı söylemeleriyle devam eden kahvaltı, Merkez Kafeterya önünde hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.