Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Kızılay Kısa Film Festivali’nde “Yılın Rektörü” ödülüyle onurlandırıldı.
Türk Kızılayı ve Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu işbirliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi desteğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Kızılay Kısa Film Festivali Gençlik Ödülleri Kahramanmaraş’ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Bu yıl 15 Temmuz Anısı Gençlik Ödülleri çerçevesinde “Yılın Rektörü” ödülünün sahibi olan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Kahramanmaraş’ta düzenlenen törende büyük onur yaşadı.
Törene Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş milletvekilleri İmran Kılınç, Uğur Dilipak, Nursel Reyhanlıoğlu, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, birçok akademisyen, bürokrat ve çok sayıda davetli katıldı. Festival kapsamında "Hayat kısa paylaşmaya değer" temasıyla düzenlenen kısa film yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlenen festivalde, 15 Temmuz milli irade özel ödülleri, medya ve sinema ödülü, kültür, sanat ve edebiyat ödülleri ile eğitim, gençlik ve spor ödülleri sahiplerini buldu.
“Yılın Rektörü” ödülü Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan’ın
‘15 Temmuz Diriliş’ ödülünün sahibi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ‘Yılın Rektörü’ ödülünün sahibi ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, ‘Özgürlük ve Mücadele’ ödülünün sahibi Ankara Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler, ‘Şehitler Özel’ ödülünün sahibi Tanka Meydan Okuyan Adam Metin Doğan, ‘Yılın Dizisi’ ödülünün sahibi ‘Sevda Kuşun Kanadında’ dizisiyle Yönetmen Mesut Uçakan, ‘Yılın Erkek Sporcusu’ ödülünün sahibi 2016 Rio Olimpiyat İkincisi Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, ‘Yılın Bayan Sporcusu’ ödülünün sahibi Milli Sporcu Nur Tatar, ‘Yılın Bayan Özel Sporcusu’ ödülünün sahibi Milli Sporcu Nazmiye Muratlı, ‘Yılın Özel Erkek Sporcusu’ ödülünün sahibi Milli Sporcu Abdullah Öztürk, ‘Yılın Edebiyatçısı’ ödülünün sahibi Bahadır Yenişehirlioğlu, ‘Yılın Erkek Oyuncusu’ Dizi ve Sinema Sanatçısı Engin Altandüzyatan, ‘Yılın Yönetmeni’ ‘Sevda Kuşun Kanadında’ dizisinin yönetmeni Ayhan Özen, ‘Yılın Senaristi’ ödülünün sahibi Ahmet Tezcan, ‘Yılın Moda Tasarımcısı’ Selma Çilek, ‘Yılın Sanatçısı’ Ressam, Sanatçı ve Artist Fatma Çilek, ‘Yılın TV Programı’ ödülünün sahibi ‘Öteki Gündem Programı’ ile Habertürk Kanalı Program Yapımcısı Cansu Canan Özgen oldu.
“15 Temmuz hem ülkemiz, hem de dünya için bir milattır”
Ödülün kendisi için gurur verici olduğunu ifade eden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, kendisini bu ödüle layık görenlere teşekkür ederek “15 Temmuz Anısı Gençlik Ödülleri çerçevesinde ’Yılın Rektörü’ ödülünü aldık. Bu ödüle layık görenlere teşekkür ediyorum. 15 Temmuz Ülkemizin için ikinci Çanakkale’dir. Milletimiz; demokrasiden yana duruşunu, milli iradeye olan bağlılığını dünyanın dört tarafındaki düşmanlarımıza göstermiştir. 15 Temmuz hem ülkemiz, hem de dünya için bir milattır. Üniversitemize hayırlı olsun” dedi.
Bircan, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’a ADÜ’yü tanıttı
Ödül töreninin ardından gerçekleşen samimi sohbette Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş milletvekilleri İmran Kılınç, Uğur Dilipak, Nursel Reyhanlıoğlu, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile de biraraya gelen ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, başta Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak olmak üzere Adnan Menderes Üniversitesi ve Aydın hakkında bilgi verdi. Adnan Menderes Üniversitesi olarak Türkiye’de en çok tercih edilen ‘8. Üniversite’ olmanın gururunu yaşadıklarını ancak bu konudaki kısa vadeli hedefin ilk 5 olduğunu belirten Prof. Dr. Bircan, “Biz Üniversitemizde göreve başladığımız günden bu güne daha yararlı neler yapabiliriz, Aydın’a nasıl katkıda bulunabiliriz diye mesai harcıyoruz. Gerek akademik anlamda, gerekse sosyal anlamda her daim çalışmalarımızı sürdürdük. Üniversitemizde birçok yatırıma başladık ve çoğunu bitirdik. Tüm çalışmalar bittiğinde bir Adnan Menderes Üniversitesi kadar daha Üniversitemize alan kazandırmış olacağız. Bu büyük bir ekip işi, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.