Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’ni ziyaret edip yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. ADÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde dünyaca değer bulan önemli çalışmaların yapıldığını belirten Rektör Cavit Bircan, “Hayvan hastanesinin de uluslar arası bir hizmet vermesi için elimizden geleni yapıyoruz. Üniversitemizin uluslar arası ilk akredite olan fakültesi Veteriner fakültesidir” dedi.
Fakülteye yeni hizmet binalarının yapıldığını ve ihtiyaç duyulan her eksiğin de en kısa sürede yerine getirilmesi için ne gerekiyorsa yaptıklarını kaydeden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Tıp ve Diş Fakültesi ile insanlara sağlık alanında en iyi hizmeti verme gayreti içerisinde iken Veteriner Fakültesi Uygulama ve Araştırma hastanesi ile de hayvanlara en iyi sağlık hizmetini sunmaya çalıştıklarını belirtti.
Aydın’da 1995 yılında Eğitim öğretim faaliyetine başlayan Veteriner Fakültesi’nin bugün Türkiye’nin ilkler arasında yer aldığını kaydeden Rektör Cavit Bircan “Araştırma, uygulama ve eğitim amacıyla kurulan Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Binasının 1999 yılında hizmete girmesi ile Fakülte tüm birimleri ile Adnan Menderes Üniversitesi Batı Yerleşkesine taşındı. Yaklaşık 160 dönümlük yerleşkede yapılanmış olan Fakülte hızla gelişimine devam ederek bünyesindeki hayvan hastanesi ile bugün dünyanın sayılı fakülteleri arasında yer almaktadır” dedi.
Türkiye’deki birçok Veteriner Fakültesine göre kuruluş tarihi bakımından oldukça genç olan ADÜ Veteriner Fakültesi’nin elde ettiği başarıların yaşından çok ileride olduğunu kaydeden ADÜ Rektörü Bircan, yeni yapılmakta olan ek bina fakültedeki gelişmelerin artarak devam edeceğini belirtti. Hastanede hem incelemelerde bulunan hem de tedavi gören hayvanlarla ilgilenen Rektör Bircan, yüksek kilolu deve, boğa ve atlar için kurulan taşıma ırgat asansörünü de inceledi.