Adnan Menderes Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Gazeteci-Yazar Hamza Türkmen’in konuşmacı olarak katıldığı ’’15 Temmuz Direnişinin Kazanım ve Riskleri’ adlı konferans büyük ilgi gördü.
Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonu’nda düzenlenen konferansa ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Genel Sekreter V. Mustafa Aslan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
15 Temmuz gecesinin anlatıldığı video klip ile başlayan konferans, ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğrencisi, 15 Temmuz Gazisi Aydın Deniz’in konuşmasıyla devam etti. Aydın Deniz’in, ailesi ve kardeşi ile birlikte 15 Temmuz gecesi İstanbul’da verdikleri diriliş mücadelesini anlattığı konuşması sırasında salonda zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı.
Türkiye tarihinde yaşanan 60 darbesi, 71 muhtırası, 12 Eylül darbesi, 28 Şubat post modern darbeleri hakkında dinleyicilere çeşitli açıklamalarda bulunarak konuşmasına başlayan Gazeteci-Yazar Hamza Türkmen, 15 Temmuz gecesi ülke içinde ve dışında yaşanan olayları ümmet coğrafyası üzerinden yaptığı çeşitli tespitlerle değerlendirdi. Vatandaşların birlik ve beraberlik ruhu ile canları pahasına bir darbe girişimini etkisiz hale getirdiğini vurgulayan Türkmen, “Bu birliktelik gelecek adına büyük umutlar vaat etmektedir. 15 Temmuz ruhunun birlik ve beraberliğinin geleceğe taşınması, en az darbenin engellenmesi kadar önemli bir olaydır. Hak ile yürüdüğümüz birlik ve beraberlik ruhu bizimle olsun” dedi.
15 Temmuz darbe girişimi üzerine değerlendirmelerin yapıldığı konferans, Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan’ın Gazeteci Yazar Hamza Türkmen’e teşekkür belgesi ve çiçek takdim etmesi ile sona erdi.