Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Dünya Diyabet Günü, kapsamında Diyabet hastası çocuklara çeşitli etkinlikler düzenledi.
ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Ek Bina Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Başhekim Yrd. Doç. Dr. Mücahit Kapçı, Doç. Dr. Tolga Ünüvar, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Anık, Diyabet Eğitim Hemşiresi Emel Sarali, Diyetisyen Didem Güneş ve aileler katıldı. Endokrinolojisi Bilim Dalı’nın düzenlemiş olduğu etkinlikte palyaço gösterisi ve şişme oyun parkı çocuklar tarafından büyük ilgi gördü.
Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mücahit Kapçı, etkinlik açılışında yaptığı konuşmasında; ”14 Kasım Dünya Diyabet Günü farkındalık günü. Doğru egzersiz, diyet ve eğitimden oluşan üç saç ayağının mükemmel bir şekilde oturtulmasıyla diyabet, hastalık olmaktan çıkartılıyor. Egzersiz, diyet ve eğitim doğru bir şekilde yapıldıktan sonra sağlıklı bir yaşam sürdürebiliyorsunuz. Eğitim, sağlık görevlilerini düşüyor ama egzersiz ve diyet siz değerli aileler düşüyor. Spora yeteri kadar önem vermiyoruz. Küçük yaştan itibaren sporun içinde olmalıyız. Kesinlikle sağlıklı bir yaşam gibisi yok. Sporun bu hastalıkta ayrı bir önemi olduğu için aile bütçenizden bir miktar para ayırıp düzenli bir şekilde spor yapın. Bizlerin ve teknolojinin çabaları da bir yere kadar. Çünkü ebebeveyinler her an yanındalar. Çocuklarımız en azından kendilerine bakabilecek yaşa gelene kadar onlara ailelerin en iyi şekilde ilgilenmelerini bekliyoruz. Teknolojinin bu kadar hızlı geliştiği çağımızda belki bundan 10-15 sene sonra diyabeti köklü olarak vücudumuzdan uzaklaştırabileceğiz" dedi.