ADÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hedef Özgün, ‘Meme Kanseri Farkındalık’ toplantısında hastalıkla ilgili önemli uyarılarda bulundu.
‘Meme Kanseri Farkındalık’ toplantısı, ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi ek bina seminer salonunda gerçekleşti. Prof. Dr. Hedef Özgün’ün meme kanserinin önemi, risk faktörleri, belirtileri, meme kanseri korunma yolları, tedavi ve süreci gibi konular hakkında bilgiler verdiği toplantıda meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğuna dikkat çekildi.
Prof. Dr. Özgün Dünya’da her yıl 1 milyondan fazla kadının meme kanserine yakalandığını belirterek “Yaşam boyunca her 8 kadından biri meme kanserine yakalanıyor ki bu çok yüksek bir oran. Ülkemizde her yıl 50 bin kadının meme kanserine yakalandığı saptanmıştır. Meme kanseri denildiği zaman tek bir hastalık olarak anlaşılmamalıdır. Hastanın yaşı, bedensel genetik faktörleri, kanserin evresi, uygulanan cerrahinin özellikleri, çıkarılan dokunun patolojik özellikleri gibi pek çok faktör hastaya özgü oluyor, bu yüzden tedaviyi de hastaya özgü olarak yapmak gerekir” dedi.
Sunumun ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Hedef Özgün; katılımcılara meme kanseri sembolü olan pembe kurdele ve meme kanseri aylık periyodik kontrol çizelgesi hediye etti.