AK Parti Aydın İl Teşkilatı 71. İl Danışma Meclisi Toplantısı geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
Aydın Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen AK Parti Aydın 71. İL Danışma Meclisi Toplantısına AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, AK Partili İlçe Başkanları, İl ve İlçe teşkilat üyeleri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan AK Parti Aydın İl Başkanı Öer Özmen, ”71. İl Danışma Meclis Toplantımız hayırla vesiyle olur inşallah. Dava arkadaşlarım hain darbe kalkışmasından sonra 27 gün boyunca Aydın’ın 17 ilçesinde ülkemize, milletimize ve demokrasimize sahip çıkmak için Başkomutanımızın emri ile nöbet tuttuk. Ben bu vesileyle bu süreçte meydanları dolduran tüm kardeşlerimin alınlarından öpüyorum Allah hepinizden razı olsun. O gece gösterdiğiniz dirayet bir milleti ayağa kaldırdı. Bu kutlu yürüyüşümüz kıyamete kadar devam edecek. Çocuklarımızla torunlarımızla bu bayrağı kıyamete kadar beraber taşıyacağız. Bu vesileyle şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. 15 Temmuz’da başaramadıklarını bu defa başka yollarla deniyorlar ama başaramayacaklar süreç sonunda millet olarak Allah’ın izniyle galip geleceğiz. AK Parti olarak, il teşkilat ve ilçe teşkilatları olarak tüm üyelerimizle gece gündüz geleceğimiz için çalışacağız. İnşallah önümüzdeki süreçte Aydın’da da en yüksek oyu almayı hedefliyoruz” dedi.
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise, ”İl Danışma Meclis Toplantımız gerçekten anlamlı bir günde yapılıyor. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. Yıl dönümünü hep beraber idrak edeceğiz. Cumhuriyet Bayramı’nız kutlu olsun. Cumhuriyet milletimizin tarih boyunca en büyük kazanımlarından biri olmuştur. Cumhuriyetin kıymetini her bayramda bir kez daha idrak ediyoruz. Ama bu bayram belki de kuruluşundan bu güne kadar idrak ettiğimiz Cumhuriyet Bayramlarının en anlamlısı olacaktır. 15 Temmuz gecesi sonrası ilk İl Danışma Meclisini gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle daha anlamlı bir toplantı içerisindeyiz. Eğer o gece bu terör örgütünün kalkışması onlar açısından sonuca ulaşmış olsaydı Türkiye’nin bir iç savaşa sürüklenmesi, bölünmesi ve parçalanması sebep olabilirdi. Bugün Cumhuriyet Bayram’ını kutlayamayacaktık. Bu nedenle Cumhuriyet Bayramı çok daha anlamlı kutlanmalıdır. O gün yaşadığımız büyük tehlikeyi Allah’ın izniyle atlattık. Sakın ha bitti sanmayın, daha büyük güçler ve çirkin oyunlarla kalleşçe üzerimize gelebilirler. Bu bakımdan çok daha duyarlı ve sağlam bir şekilde yolumuza devam etmemiz lazım. Çok şükür 15 Temmuz gecesi milletimizin büyüklüğünü bir kez daha gördük ve gösterdik. Milletçe arzu ettiğimiz hedeflere ulaşabilmemiz için herkesin tekrar bir kez daha kendisini gözden geçirmesi lazım. Yeni kapıda bir ruh oluşturduk. Yeni kapıda oluşan ruh aslında 15 Temmuz darbe girişimini püskürten o destansı mücadelenin ruhudur” diye konuştu.
“Bizler meydanlardayken sizler hangi kuytudaydınız?”
AK Partili Erdem, AK Parti teşkilatına atılan iftiralara cevaben,”15 Temmuz gecesi ile ilgili herkesin bir hikayesi vardır. Sizler 15 Temmuz gecesi yaşadıklarınızı ve hikayelerinizi anlatacaksınız. Çok şükür AK Parti kadrolarının A’dan Z’ye il yönetiminden ilçe başkanları ve ilçe teşkilatlanmasına üyelerine kadar gururla anlatacağımız yaşanmış hikayelerimiz var. Darbeye milletçe karşı çıktık. Milletimiz bu alçak kalkışmaya en güzel cevabı meydanlarda verdi. AK Parti kadroları, milletin içinden gelen kadrolar olarak bu destanda en büyük katkıyı verdiler. Hepinizi tekrar tekrar tebrik ediyorum. O gecede hep beraber Allah’ın izni ile evlerde abdestlerimizi aldık ve terör örgütü darbecilere karşı bir duruş sergiledik. Aydın’da 15 Temmuz gecesi bizler meydanlardaydık. Ya sizin meydanlarda ne bir milletvekiliniz nede bir belediye başkanınız vardı. Sizler hangi kuytuda hangi mahsen de saklanıyordunuz. Birici akşam meydanlarda yoklar, ikinci akşam yoklar, üçüncü akşam yoklar. On beşinci günü geçtiğinde bunlar demokrasi bekçisi kesiliyorlar. AK Partiye iftira atanlara sesleniyorum, 2014 yerel seçimlerinden paralel yapının abileriyle ablalarıyla, iş adamlarıyla beraber Aydın’da Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy toplamadınız mı? 7 Haziran seçimlerinde abiler ve ablalarla HDP’ye oy toplamadınız mı? Aslında CHP ve HDP’nin birbirini desteklemesi herhalde geçmişten gelen birliktelikten gelmektedir. Alışkanlık haline gelmiş bir birleriyle ortak hareket etmek bunlarda alışkanlık yaratmış öyle gözüküyor. Değerli arkadaşlarım birbirimize daha çok kenetlenmek zorundayız. AK Parti kadroları birliği ve beraberliği tesis ettiği müddetçe Türkiye çok daha güçlü yoluna devam eder. Çünkü AK Partinin kaderiyle Türkiye’nin kaderi adeta özdeşmiş durumdadır. Cumhuriyetimiz açısından, devletimiz açısından, milletimiz açısından aslında 15 Temmuz bize bir nefis muhasebesi veriyor. Ne olduk, nereden geldi, geldiğimiz durum nedir, bundan sonra geleceğe nasıl yürüyeceğiz Geçmişten ders almaz isek geleceğe doğru anlamlar yükleyemeyiz” şeklinde konuştu.