AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti teşkilatlarının Pazar günü seçilecek olan genel başkanıyla birlikte kutlu yürüyüşe devam edeceklerini belirtti.
AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, il binasında Efeler İlçe Başkanı Aytaş Arslan, Nazilli İlçe Başkanı İmran Acar, Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer, Gençlik Kolları İl Başkanı Enes Yıldız ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında AK Parti’nin 22 Mayıs Pazar günü Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılacak 2’inci olağanüstü büyük kongresini değerlendirdi.
Kendilerinin de Ankara’ya giderek temayül yoklamasına katıldığını anımsatan İl Başkanı Ömer Özmen, "Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, AK Parti’nin genel başkanlığını yürüttüğü bu süreç içerisinde AK Parti’nin daha ileriye gitmesi, AK Parti’nin ilkelerinin daha çok pekişmesi, çeşitli politikalarımızın güncellenmesi için son derece önemli, son derece kıymetli çalışmalara imza atmıştır. Bu bir bayrak yarışıdır, Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığı bayrağı, kendi kararıyla olağanüstü kongrede yeni genel başkanımıza devredecektir. Bu bayrak yarışının içerisinde genel başkanımız, genel başkan ve başbakan olarak üstün gayretler göstermiş, önemli başarılara imza atmıştır. Bundan sonra da yeni kongrede seçilecek yeni genel başkanımız ve başbakanımızda aynı çalışmaları gayretle ve basiretle sürdürecektir" dedi.
AK Parti Genel Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığının son derece kıymetli makamlar olduğuna işaret eden Özmen, "Bu önemli makamların kıymetini ve değerini AK Parti kadroları çok iyi bilir. AK Parti kongreleri her zaman demokrasi şöleni havasında geçmiştir ve yine bütün AK Parti teşkilatları ile birlikte kongremizin demokrasi şöleni havasında geçmesi için Ankara Arena’da olacağız. Bu vesileyle kongremizin bütün AK Parti camiasına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz. Seçilecek olan genel başkanımla birlikte, bu kutlu yürüyüşe devam edeceğiz" diye konuştu.
“BAKANLIK ÜMİT EDİYORUZ”
Türkiye’nin 81 ilinden yaklaşık 50 bin kongre için Ankara’da olacağını ifade den Özmen, sözlerini şöyle tamamladı: “Aydın teşkilatı olarak bizde bu önemli günde Ankara’da olacağız. 13 seçilmiş ve 3 vekilimizden oluşan 16 Aydın delegesi olağanüstü kongrede oy kullanacak. Daha sonraki 10 gün içerisinde Ramazan ayı gelmeden yeni kabinenin oluşmuş olmasını bekliyoruz. Aydın’daki sivil toplum örgütleri ve odalar yeni kabinede Aydınlı bir bakan olması yönündeki görüşlerini ifade ettiler. Aydın’da Efeler başta olmak üzere tüm ilçelerde büyükşehir belediyesine karşı bir memnuniyetsizlik var. Bu bakımdan Aydın’ın hak ettiği hizmetleri alabilmesi için verilebilecek bir bakanlığın katkı sağlayacağını düşünüyor ve ümit ediyoruz”