AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti hareketi içinde fitne bekleyenler boşuna ellerini ovuşturmasınlar dedi.
CHP İl Başkanı Bayram İnci’nin açıklamalarına tepki gösteren AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, “Öncelikle şunu ifade etmek isteriz ki CHP İl Başkanı’nın açıklamasını son derece talihsiz buluyoruz. Açıklamanın içeriğinden ziyade olayı kişiselleştirerek şahsımızı hedef alması ayrı bir talihsizliktir.Ayrıca genel başkanları Deniz Baykal’ın kasetle gönderilmesi ve mevcut genel başkanları Kılıçdaroğlu’nun kasetle gelmesi ile ilgili tek bir açıklama yoktur. Bizim, parti içinde, suhuletle ve sükunetle çözdüğümüz bir meseleden size ekmek çıkmaz. AK Parti hareketi içinde fitne bekleyenler boşuna ellerini ovuşturmasınlar. CHP’lilerin haksıza karşı haklıyı, ezene karşı ezileni savundukları gibi gerçekle bağdaşmayan, tarihte hiçbir örneği görülmeyen açıklamaları da altı boş açıklamalarıdır. Ülkenin seçilmiş başbakanı hemşerimiz Adnan Menderes’i ve arkadaşlarını idam sehpasına götüren sizin zihniyetiniz değil miydi? Daha geçen hafta genel başkanınız kan dökme çağrısı ile eski darbe günlerinin davetçisi olmadı mı? Tüm darbelerin arkasında CHP zihniyetinin olduğunu bilmeyen var mı? Bu ülkede tek parti döneminde bu millete yaptıklarınızı da gerekirse tek tek, bıkmadan, usanmadan yine anlatırız ama siz yine de anlamazsınız. Çünkü sizin gözünüzde bu millet bilmez, siz ancak size oy vermeyen millete hakaret etmesini bilirsiniz. Tüm bunlardan sonra da kalkıp haksıza karşı haklıyı, ezene karşı ezileni savunduğunuzu açıklamanız gerçekten izaha muhtaç. Belediye başkanları arasında uyum varmış gibi göstermeye çalışmaları beyhude bir gayrettir. Aydın’da büyükşehir ile ilçe belediyelerinin arasındaki uyumsuzluğu ve geçimsizliği bilmeyen kalmadı, sağır sultan bile duydu. Buna rağmen hala hiçbir sıkıntı yokmuş gibi davranmaya çalışmanız boşunadır.Milletvekilleriniz bile ‘içeride kavga ederseniz edin ama dışarıya karşı birlik,beraberlik görüntüsü vermelisiniz’ demektedir” diye konuştu.
AK PARTİ HÜKÜMETLERİNİN AYDIN’A YAPTIĞI YATIRIMLAR
AK Parti hükümetleri döneminde Aydın’a kazandırılan yatırımlardan söz eden Özmen, “AK Parti hükümetlerinin Aydın’a yaptığı yatırımları anlatmak için genel merkezimiz kitap bastırdı. Ben burada sadece bir kısmını özetleyebilirim. Aydın’a son 14 yılda 13 Milyar TL’nin üzerinde yatırım ve destek sağladık. Cumhuriyetin kuruluşundan 2002 yılına kadar Aydın’da 660 okul yapılmış iken,14 yıllık AK Parti iktidarında bu rakam neredeyse yüzde 100 artarak 1133 adete çıktı. 14 yılda Aydın’a 2476 yeni derslik inşa ettik. Aydın’da 2002 yılında 8733 öğretmen çalışmakta iken bugün bu rakam 13.459’a çıkmıştır. Adnan Menderes Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 8455’den 50 bin rakamına yaklaşmıştır,
-Nazilli’ye 400 yataklı Devlet Hastanesi, Efeler’e 250 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Söke’ye 250 yataklı Devlet Hastanesi, Kuşadası’na 150 yataklı Devlet Hastanesi, Didim, Çine, Buharkent, Bozdoğan, Karacasu, Efeler ve Söke Ağız ve Diş Sağlığı merkezleri yapılmıştır. Sağlık personeli sayısı ilimizde 5877’den 12 bin’li rakamlara ulaşmıştır. Bölgemizin 141 yıllık hayali olan Çine Adnan Menderes Barajı’nı açtık. Şehrimizin 2050 yılına kadar olan su ihtiyacını giderdik. TOKİ Aydın’a 1346 adet konut yaptı, bunlar genelde alt gelir gruplarına verildi. KÖYDES projesi ile Aydın’da suyu olmayan köyümüz kalmadı. Aydın’da 2002 yılında 62 bin sigortalı işçi varken,bugün bu rakam 250 bin civarına yükselerek 4 kat artmıştır. Aydın’a 2002 yılında 45,3 milyon TL tarımsal destek verilirken, bugün bu rakam 321,2 milyon TL’ye yükselmiştir. Bunlar Aydın’a tabi ki yetmez. İnşallah önümüzdeki dönemde de Aydın-Denizli otoyolunu ve Şehir Hastanesi’ni de yaparak Aydın’ı ve Aydınlı hemşerilerimizi hak ettiği yatırımlar ile buluşturmaya devam edeceğiz. Sayın İnci’ye şunu söylemek istiyorum. Aydın’a yaptıklarımız ortadadır ve biz daha fazla yatırımın gelmesi için gece gündüz milletvekillerimiz ile gayret ediyoruz. Rakamlardan da anlaşılacağı üzere son 14 yılda yapılan yatırımlar, son 14 yılda sağlanan istihdam rakamları Cumhuriyetin kuruluşundan 2002 yılına kadar yapılan yatırım ve sağlanan istihdamdan ya fazladır ya eşittir. Bu bakımdan AK Parti Aydın’a 14 yılda ne yaptı derken tekrar düşünmenizi ve isterse yatırımlarımızın özetlendiği bir kitapçığı da kendisine göndermeye hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Yine Sayın İnci, ülkeyi ve cumhuriyeti bizlerden koruyacaklarını ifade etmiş, ülkede barışın, demokrasinin, kardeşliğin olması için çalışacaklarını ifade etmiş. İfade etmiş ama genel başkanları da daha geçen hafta kan akıtmaktan bahsederek, eski günlerin, darbe günlerinin özlemini dile getirmiştir. Bu söylemlerle CHP’nin bu ülkede barışı,kardeşliği ve demokrasiyi nasıl koruyacağını da biz gerçekten merak ediyoruz” ifadelerini kullandı.
BÜYÜKŞEHRİ ELEŞTİRDİ
Büyükşehir belediyesinin hizmetlerini de eleştiren Özmen, şöyle konuştu: “Aydın’a son 4 yıldır yatırım yapılmadığını itiraf ettiğimizi, hükümetin Aydın’a yatırım yapmadığını söylemişsiniz.Hükümetimizin mutat yatırımları şüphesiz devam etmektedir.Biz açıklamamızda;Çine barajı gibi,Doğum evi gibi,Kuşadası Kongre Merkezi gibi büyük yatırımları özlediğimizi,inşallah bu dönemde de Aydın-Denizli otoyolu,Şehir Hastanesi gibi büyük yatırımları beklediğimizi ifade etmiştik.Ancak görüyoruz ki bu açıklamamızın sadece bir kısmı ele alınıp temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp getirilmektedir.AK Parti hükümetlerinin Aydın’a yaptığı yatırımlar saymakla bitmez. Siz de 7 yıldır Aydın’ı yönetiyorsunuz. İcraatlarınızı takip etmekten yorulduk. 7 yılda şehirler yenilenirken Aydın bırakın yenilenmeyi şehircilik alanında en kötü 7 yılını yaşadı. Eleştirilmekten de bu kadar şikayetçi olmayın. Neticede yerel iktidar sizsiniz. Aydın küçük yer, bütün ilçeleri gezip görüyoruz ve Aydın’ımıza üzüldüğümüz için eleştiriyoruz.Önümüzdeki 3 yılda bu şehrin kaderi sizin elinizde,umarız eleştirilerimizi sadece siyaset olarak görmeyip objektif olarak da bakarsınız.Biz bu şehir için konuşuyoruz”