AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bir çok meydanın adının “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı” olarak değiştirildiğini belirterek Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı özlem Çerçioğlu’nun meydanın adını değiştirmesini istedi.
Demokrasi şehidi Adnan Menderes’in memleketin Koçarlı’da katıldığı demokrasi nöbetinden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na seslenen AK parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Bu talep sadece bizim değil günlerce ‘Darbeye hayır’ diyerek Aydın kent Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan Aydınlıların talebidir” dedi.
15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Aydınlıların tam 27 gün boyunca Kent Meydanı’nda demokrasi nöbeti tuttuğunu yaşanan süreç itibariyle 15 Temmuz’un tarih boyunca unutulmaması ve gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini belirten Ak Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Bizlerin rahat ve özgürce yaşaması için canlarını hiçe sayan şehitlerimizi asla unutmayacağız. 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemiz karanlığa sevk edilmek istenmiş, hain şer odakları milletin iradesine kast etmek için alçak bir kalkışma gerçekleştirmiştir. Fakat aziz milletimiz buna müsaade etmemiş canları pahasına hainleri ‘dur’ demiştir. Tankların, topların önüne silahsız, sadece iman gücü ve demokrasi inancıyla çıkıp darbeyi püskürtürken şehit olup destan yazan demokrasi şehitlerimize çok şey borçluyuz. Birçok şehirde meydanların isimleri 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı olarak değiştirildi. Demokrasi şehidi Adnan Menderes’in hemşerileri olarak biz de Aydın Kent Meydanı’nın isminin 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı olarak değiştirilmesini istiyoruz. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu emin olsun ki “Bu isim Demokrasi Şehidi Adnan Menderes’in şehrinin meydanına çok yakışacaktır” dedi.