Didim’e bağlı Akbük Mahallesinde Akbük Cemevi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Temel atma törenine CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkan Ercan Geçmez , Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu başkanı Turgut Öker, Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, Akbük Eski Belediye Başkanı Erçin Sandalcı ile birlikte Aydın Alevi Güç Birliği (AAGB) Eğitim sorumlusu Doç. Dr. İlhan Çelik ve AAGB Sözcüsü Rıza Akdeniz’inde katıldı.
Törende bir konuşma yapan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Didim Şubesi Başknaı Haydar Kocaoğlu yapılacak Cemevi’nin ibadet merkezi olması dışında kültür merkezi olma özelliğini de taşıyacaklar bir yapı olmasını da düşündüklerini belirtti.
Yapılacak Cemevi’nin özelliklerinden de bahseden Kocaoğlu bahsetti ve morgu, aşevi, konferansa salonu ve yönetim birimlerinin odası ile birlikte kurs benzeri amaçlar için kullanılabilecek çok amaçlı odalar ile kubbeli yüksek tavanlı bir cem salonunun yanı sıra kursiyerlerin ya da öğrencilerin kalabileceği konuk evi yapılacağını söyledi.
Şube Başkanı Haydar Kocaoğlu 980 m2 üzerine yapılacak Cemevi için 2.8 milyarlık bir harcama tahmin ettikleri söyledi.
Açılış sonrası lokma dağıtıldı ve sanatçılar Dertli Divani, Gani Pekşen, Özgür İnce, Hüseyin Aşkın, Hüseyin Hışım, Sait Usta ve Fevzi Yedigöller’de konser verdiler.