Didim Belediyesince Akbük Mahallesine kazandırılan “Zübeyde Hanım” parkı düzenlenen törenle açıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı A. Deniz Atabay “Akbük gerçek bir cennet olana kadar sizlere söz veriyorum durmadan, yılmadan çalışacağım ve Akbük hak ettiği değere kavuşacak.” dedi.
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın talimatıyla Akbük Mahallesine kazandırılan denize sıfır parkın açılışı törenle gerçekleştirildi. Didim Belediyesinin resmi internet sitesinde yapılan anket sonuçların neticesinde Ulu Önder Atatürk’ün annesi “Zübeyde Hanım” ismi en fazla oy alarak adının konulduğu parkın açılışına Kültür ve Turizm Eski Bakanlarından ve CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, Kapanan Akbük Belediyesi eski Başkanı İbrahim Şam, Didim Belediye eski Başkanı Mehmet Soysalan, CHP Aydın Eski İl Başkanı Hikmet Saatçi, Belediye meclis üyeleri, Akbük muhtarı Mehmet Çamlı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta ilk konuşan CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş Akbük’e kazandırılan hizmetten dolayı Başkan Atabay’a teşekkür ederek “Bugün aynı zamanda Akbük’te yaşayan insanlarımızı Akbük’e bu güzel parkı bu eseri ve adıyla çok güzel olan eseri Akbük’e kazandırdığı için öncelikle Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çok güzel eser kazandırıldı. Hayırlı olsun; Bu eser Akbük’te bir oldu; devamı gelecek.” dedi.
“AKBÜK’Ü TÜRKİYE’NİN CENNET KÖŞESİ YAPACAĞIZ”
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay konuşmasında Akbük’e altyapıdan dolayı yeterli hizmet verilemediğini ve altyapının tamamlanmasının ardından hizmetlerin başlayacağı vurgusunu yaparak “Tabii biraz dürüst ve samimi olmak güzel; biz bu parkı düzenleyene kadar Akbük’e yeterli hizmet veremedik. Hiç kıvırmanın anlamı yok tabii bu bizim planlamamızın olmadığını göstermiyor. En önemli sıkıntımız şu Altyapısı olmadığı için fazla para harcayamıyorduk. Belki 1 yada 1,5 yılı içerisinde bu yollar kazılacak ve paralar heba olacaktı. O yüzden şunu yapmak istedik Altyapıyla ilgili tüm planları yapmamız lazımdı. Altyapıyla ilgili 82 km’lik olan hattın 18’kmsi geçen yıl yapıldı. Ama boş duruyor. Bağlanacağı yer olmadığı için kullanılmıyor. Toplam hattın yani Fevzi paşa, Akbük ve Akyeniköy’ü içerisine olan hattın projesi bitme aşamasında; 2 ay evvel Aydın BŞB Başkanımız Özlem Hanım’a borçlanma yetkisi verdik. Hızlı şekilde bu süreç takip edildi ve bu 3 alan için kredinin kullanılabilmesi için 42 milyon TL’lik onay çıktı. Paramız var şu an proje de bitmek üzere; arıtma için yer aranıyor. Didim’e bağlanması pahalı ve yer aranıyor. Anormal bir koşullar olmadığı sürece 1 yıl içinde kazma vurulur. Arıtmanın bittiği yerlerde biz üst yapıyı süratle geçireceğiz. Görev süremiz içerisinde eğer süremiz yeterse Akbük’ü Türkiye’nin cennet köşesinden biri yapacağımızın sözünü veriyorum. Bu siyasetçi sözü değil gerçek ve ayağı yere basan birisi olarak bunun sözünü veriyorum. O yüzden bu önemli; bu park gerekiyordu. Akbük halkı bunun çok daha iyisine ve güzellerine layık; bu tip parkları ve sosyal yaşamda kullanacağı cennet yerleri yapacağız. Bu ilk hizmet, arkasından planlamamız sürüyor. Bu isim bizim sunduğumuz isimlerden birisiydi ve oran olarak Zübeyde hanım ismine ilgi yoğun oldu. Ülkemizin geçirdiği şu günlerde Zübeyde Hanım ismi gerçekten buraya çok yakıştı. Ailemizle bu parkı hepimiz kullanacağız. Burayı itinayla kullanın. Biz sizlerin parasının bekçisiyiz. Burayı hoyrat kullanmayalım. Çevreyi kirletenleri de müdahale edelim. Bu sadece bizlerin değil hepimizin görevi; bizlerde tabii müdahale edeceğiz. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum.” dedi.
“DİDİM’E KENDİNİ ADAMIŞ BİR BAŞKAN VAR”
CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ise Başkan Atabay’ın kendisinin Didim’e ve turizme adayan bir yapısı olduğunu belirterek “Burada samimiyetiyle turizme verdiği emekle ve her şeyden evvel Didim’i güzelleştirme doğrultusunda belediye başkanımızla birlikte onun hizmetini birlikte açıyoruz. Bu benim için gurur verici ve anlamlı bir hizmet. Sayın başkan ben siyasetçi değilim dedim ve sürem bitine kadar hizmet edeceğim dedi. Kendisi turizme ve Didim’e kendisini adamış bir insan; kısa sürede Didim’de değişlikler oldu ve Akbük’te de bu olacak. Sizlerin desteğiyle Belediyeler yerel yönetimler sizin için hizmet etmeye devam edecek. Biz CHP’yiz biz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partiyiz ve onun ilkelerine sahip çıkan partiyiz. Bizim arkadaşların farklı bir şey yapması söz konusu değil. Zaten siz Akbüklüler böyle bir hizmetin adını Zübeyde Hanım koymakla Atatürk’ün ilkelerine ne kadar sahip çıktığını gösterdiniz. Bir sonraki zamanlarda daha güzel hizmetler kazandırılacak. Bu parkın Akbüklüler eve Didimlilere hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
“AKBÜKLÜLERDEN BAŞKANA SEVGİ SELİ…
Konuşmaların ardından parkın açılış kurdelası vatandaşlarla birlikte kesildi. Parkın açılışının ardından Başkan Atabay Akbüklülerin sevgi gösterine nail olurken sık sık vatandaşlar tarafından yolu kesilen Başkan Atabay sevgi gösterilerine karşılıksız bırakmadı.
Açılış sonrasında vatandaşlara ücretsiz olarak kavurma-pilav ve ayran ikram edildi.
Didim Belediyesince Akbük’e kazandırılan Zübeyde Hanım parkının içerisinde bir kafeterya, oturma alanları, çocuk oyun alanları, Basketbol sahası ile Plaj volkeybol sahası, yürüyüş yolu, duş ve wc’ler ile plajda iskeleler yer alıyor.