Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinin düzenlediği Alet Çantası etkinliği Aydın’ın antik kentlerinde gerçekleşti.
ADÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinin düzenlediği, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Ufuk Eriş’in konuk olduğu “Alet Çantası” etkinliği antik kentlerde gerçekleşti. ADÜ Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. İçten Duygu Çallı koordinatörlüğünde öğrencilerden oluşan on kişilik ekip bir buçuk aylık bir dönemde ’Alet Çantası’projesini hayata geçirebilmek için hazırlıklarını tamamladı.
Yrd.Doç.Dr. Çallı, projenin amacının zihinleri bir alet çantası gibi kabul ederek bilgileri zihne teker teker yerleştirmek ve daha kalıcı hale getirmek olduğunu ifade etti.
İki günlük süren etkinlikte ilk ziyaret yeri olan Tralleis Antik Kentinde Yrd.Doç.Dr. Ufuk Eriş, "İletişim ve Kadim Okur Yazarlık’’ ve ardından Magnesia Antik Kentinde ise "Kitle İletişimi ve Mit’’ konusunda öğrencileri aydınlattı.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin ikinci gününde Priene Antik Kenti ziyaret edilirken, burada ‘’Tragedya ve Aydınlanmanın Diyalektiği’’ konusu işlendi. Antik Kent ziyaretlerinin ardından Üniversitemiz Aydın İli Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi’nde Yrd.Doç.Dr.Eriş, verdiği konferansta "Pandora’nın Kutusu’’ndan seçilen konuları anlatırken, kendisinin doktora tezi olan "Türkiye’de Hacker Kültürü’’ konusunu da ele aldı.
ADÜ Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 1. sınıf öğrencileri tarafından ilk adımı atılan etkinliğin Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin bir geleneği haline gelmesi hedefleniyor.