Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, esnaf ve sanatkarın borç faizlerinin tamamının silinmesi gerektiğini belirtti.
Hükümetin açıkladığı vergi affını değerlendiren Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, “Maliye Bakanımız Naci Ağbal, devlete olan borçların yeniden yapılandırılacağını ve çalışmanın tamamlandığını ve TBMM’ne iletildiğini açıkladı. Ülkemiz olağanüstü günler ve olaylar yaşıyor elbette bu süreç ve buradaki sorumluluğumuzu biliyoruz ancak; daha önce çıkarılan borç yapılandırmaları başarısız olmuştur. Başarısız olmasının temel nedeni esnaf ve sanatkarların içinde bulunduğu durum ve ödenemeyen borçlar oluşudur. Yani dememiz odur ki sanatkarların, ödemediği değil ağır vergi ve SGK primlerini ödeyemediği için borçlanmıştır. Aydın Marangozlar Odası olarak her yapılandırmada söyledik ve her defasında ödenemeyecek koşul ve şartlarla çıktı yapılandırma ödeme şart ve planları. Hal böyle olunca esnaf ve sanatkârlarımız borçlarını ödeyemediler, Bankalarda ve kamu hacizleriyle ciddi sıkıntı ve sorunlar yaşamaya devam ediyorlar. Birçok sanatkârımızın durumu asgari ücretliden daha kötü durumdadır” dedi.
“Esnaf ve Sanatkar Borçlardan Kurtulmak İstiyor”
Esnaf ve sanatkârların borçlarından kurtulmak istediğine işaret eden Algün, “Aydın Marangozlar odası olarak önerimiz şudur; Devlete olan Vergi SGK gibi borçların faizlerinin tamamının silinmesi, Ceza türlerinden yedikleri cezaların affedilmesi, Ana borçların 18 taksit değil en az 10 yıl gibi süreye kadar taksitlendirilmesi gerekmektedir. Ayrıca kamu haczi konulan mükelleflerin borcuna aşan kısmındaki menkul, gayrimenkullerindeki hacizler otomatik olarak kaldırılmalıdır ki esnaf ve sanatkar bankalardan kredi kullanıp borçlarını ödeyebilsin. Zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde meclise gelecek bu çalışmayı başta hükümet ve muhalefet partilerimizden ayrıca Aydın milletvekillerimizden destek bekliyoruz. Esnaf ve sanatkarın buna çok ihtiyacı var” şeklinde konuştu.