Kuşadası eski belediye başkanı M. Esat Altungün, yıllardır tartışılan Kuşadası’ndaki 10 dönümlük tariş arsasının Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınmasının Kuşadası’nın geleceği açısından son derece önemli bir gelişme olduğunu söyledi.
Büyükşehir’in tariş arsası için düzenlediği referandumda arkadaşlarıyla birlikte oy kullanan Altungün, Çerçioğlu’nun tariş arsası konusundaki girişimlerinden memnun oluklarını ve desteklerini söyledi.
Görev yaptığı 2009-2014 yılları arasında defalarca AVM ve otel yapılmak üzere satılmak istenen TARİŞ arsasının satışına karşı çıktığı için TARİŞ yönetimi ile karşı karşıya gelen ve 2013 yılında da belediye meclisinden aldığı kararla burayı kamulaştıran Eski Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “ Ben görevdeyken 2013 yılında o zaman Aydın Belediye Başkanı olan Sayın Çerçioğlu’nun da tavsiyesi ile burayı kamulaştırmıştım. Ancak, TARİŞ yönetimi itiraz etti. Burası için en sağlıklı karar buranın kamulaştırılmasıydı. Bu süreç devam ederken, Sayın Çerçioğlu burayı satın alarak Kuşadası halkının beklentilerine cevap vermiştir. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bu önemli bir gelişmedir, memnuniyet verici bir gelişmedir. Ayrıca, Sayın Çerçioğlu’nun buranın mevcut sınırsız turizm imarının kullanılmayacağını açıklaması da ayrıca memnuniyet vericidir. Sayın Çerçioğlu’nun da açıkladığı gibi buranın kent meydanı, konser alanı ve yeşil alan ve çocuk oyun alanları şeklinde kullanılma düşüncesi Kuşadası halkının ve bizlerin beklentisidir. Referandum ile Kuşadası halkının da düşüncelerinin sorulması önemlidir. Bende bugün arkadaşlarımla birlikte giderek, oy kullandım. Kuşadası halkının beklentilerine cevap vererek, burayı satın alan Sayın Çerçioğlu’na teşekkür ediyorum ve kendisini destekliyorum “ dedi.
Eski Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, ayrıca TARİŞ arsasının bakanlık tarafından verilen çok katlı bir turizm imarı bulunduğuna da dikkati çekerek, “ Büyükşehir Belediye Başkanımız bu imarın kesinlikle uygulanmayacağını ve rafa kaldırıldığını açıkladı. Yani tariş arsası için artık betonlaşma kabusu bitti. Burayı eğer sıraya giren turizm firmalarından biri satın alıp, çok katlı bir beton yığını dikmeye çalışsa bu Kuşadası için kabul olurdu. Sayın Çerçioğlu’nun burada betonlaşma olmayacağını beyan etmesi ve bu yaklaşımı da çok önemlidir ve bunu da destekliyoruz. Ayrıca, burada uygulama yapılırken, mutlaka burasının hemen bitişikte toprak saha ve hatta Şehit Kaya Aldoğan Lisesi ile birlikte değerlendirilmesi önemlidir. Toprak saha önceden belediye tarafından gençlik ve spor il müdürlüğüne tahsis edilmişti. Göreve gelir gelmez gençlik ve spor il müdürlüğü ile görüşerek, toprak sahayı geri almış ve tekrar belediyemize kazandırmıştık. Şimdi toprak sahanın da tıpkı TARİŞ gibi bir bütünlük içinde değerlendirilmesi ve kesinlikle betona mahkum edilmemesi gerekiyor. Bu şekilde değerlendirildiğinde kamunun kullanacağı önemli bir alan meydana gelecektir “ diye konuştu.
- 3 GÜNLÜK REFERANDUM SONA ERDİ
Bu arada, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan 10 dönümlük tariş arazisinin kullanımı için gerçekleştirilen referandum sona erdi. 3 gün süreyle devam eden referanduma vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Referandum sonuçlarının değerlendirilmesinin ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi, Mimarlar Odası ve Ticaret Odası başta olmak üzere Kuşadası’ndaki sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin görüşlerini alacak. Ardından da vatandaşların isteğine göre hazırlanacak proje anıtlar kurulunun onayına sunulacak. Anıtlar kurulunun onayının ardından tariş arsasındaki yeni projenin uygulanmasına başlanacak.