Germencik belediyesi, 13. Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresine ev sahipliğine hazırlanıyor.
13. Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi Germencik Belediyesi, Ankara Üniversitesi ve Adli Bilimciler Derneği, Adli Tıp Kurumu, Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı ve Aydın İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle Germencik Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.
3 gün sürecek kongrenin ev sahipliğini yapacak olan Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın; Bilim dünyasına katkı sağlayacak uluslararası bir Kongreye ev sahipliği yapacak olmaktan onur duyduklarını ifade ederek; “Kongreyi ilçemize yakışacak şekilde organize edip yerli ve yabancı bilim insanlarını en iyi şekilde ağırlayacağız" diye konuştu.
3 gün sürecek olan Kongrenin birinci günü olan 5 Mayıs Perşembe günü sosyal program kapsamında katılımcılara Germencik’in tarihi ve ören yerleri gezdirilecek. Kongre 6 Mayıs Cuma günü saat 09.00’da Açılış konuşmaları ve Adli Tıp oturumu ile başlayacak; Antropoloji, Adli Bilimlerde Fiziksel İncelemeler ve Antropoloji - Diş oturumu Jandarma Genel Komutanlığına ait eğitimli köpeklerin halka açık gösterisi ile devam edecek. 7 Mayıs cumartesi günü; olay yeri inceleme, Adli Bilimlerde Kimyasal ve Biyolojik İncelemeler, Toksikoloji ve Adli Bilimlerde Güncel Yaklaşımlar oturumları ve Emniyet Genel Müdürlüğünün eğitimli köpeklerinin halka açık gösterisinin yer aldığı Kongre Poster sunusu ve ödül töreni ile son bulacak.