Türkiye Liseler Arası Kısa Film Yarışmasında Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye ikincisi oldu. Yarışmada Türkiye 2.’si olan Aydınlı öğrencilere şimdiden ilgi duyduğu sinemacılığa ve iş hayatına alışması amacıyla kamera da hediye edildi.
Ankara Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinin desteklediği 9. Türkiye Liseler Arası Kısa Film Yarışmasına katılan Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Türkiye 2.si oldu.
Aydın Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi olarak böyle bir yarışmada derece almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten okul Müdürü Fatih Ünay, "Her yıl farklı temalarla yapılan etkinlik bu yıl ’Gençliğin Gözünden Aile’ teması ile düzenlendi. Tertip komitesi gençleri film konusunda teşvik etmek ve bu alanda yetenekli olanları desteklemek, bu yolla da sinema ve film sektörüne yardımcı olmayı amaçlamıştır. Okulumuza yarışma afişinin asılmasından sonra öğrencilerimizden gelen istek üzerine okul idaremiz durumu sahiplendi ve projeyi başından sonuna destekledi. Müdür Yardımcımız Sevgi Ünsal koordinatörlüğünde ve okul müdürlüğümüz denetim ve gözetiminde öğrencilerimiz tarafından filmin çekiminin tamamlandı. Ortaya da güzel bir eser çıktı" diyerek başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti.
"APARTMAN ADLI KISA FİLM GÜMÜŞ MADALYA GETİRDİ"
Yarışmaya ’Apartman^’ adlı kısa film ile katılan gençler hem filmin kalitesi hemde verdikleri mesajlarla jürinin beğenisini kazandı. Apartman adlı filmin yönetmenliğini 9-İ Sınıfı öğrencisi Barış Hocaoğlu yaptı. Onu desteklemek ve yönlendirmek için danışman öğretmenliğini Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Seyfi Altındiş üstlendi. Filmin senaryosunu, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Pınar Bulut Celep gözetim, denetim ve danışmanlığında öğrenci Ataberk Fidan hazırladı. Görüntü yönetmenliğini Okul Teknisyeni Arkın Selek gözetim, denetim ve danışmanlığında öğrenci Bayram Can Ünal yaptı. Ayrıca Işık Şefi olarak öğrencilerden Mete Balkım, Kamera arkası; Kazım Demiray, Mehdi El, Ümit Tuğrul ile Set Fotoğrafçısı Ömer Faruk Dumlu, okul Teknisyeni Arkın Selek gözetim, denetim ve danışmanlığında görev aldı.