Aydın Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz tarihinde Milletin özgür iradesine karşı girişilen darbe teşebbüsümün de hayatını kaybeden vatandaşlar için Atatürk Kent Meydanında lokma döktü.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatı ile Atatürk Kent Meydanı’nın dört bir yanı “Demokrasimize Sahip Çıkmaya Devam Ediyoruz” pankartları ile donatılırken, meydanın girişinde darbe teşebbüsüne direnirken hayatını kaybeden demokrasi şehitleri için lokma döktürüldü.
Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili ve meclis üyesi Evrim Karakoz, Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Barış Altıntaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter vekili Ertuğrul Yamen ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Bülent Bozbaş vatandaşlara lokma dağıttılar.
Darbecilere karşı direnirken hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle andıklarını kaydeden Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili ve meclis üyesi Evrim Karakoz, “Milletimizin siyasi bir ayrım gözetmeksizin kararlı ve dik duruşu sayesinde darbe girişimi başarısız oldu. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak Cumhuriyetimiz ve demokrasimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Demokrasi şehitlerimizin ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği lokma dağıtımında, bir daha demokrasimize karşı bu tür saldırılara girişilmemesi dileğinde bulunuldu.