Diyanet-Sen Aydın Şubesi, yabancılara yapılan yardımların arttığı dönemde düzenlediği kermesle Türkiye’de yaşayan yetim ve öksüzleri hatırlattı.
Diyanet-Sen Aydın Şubesi Yönetim Kurulu ile Diyanet-Sen Kadın Kolları Aydın İl Teşkilatı, Türkiye’ye sığınan yabancı yetim ve öksüzlere yapılan yardımların arttığı son dönemde, ülkenin kendi evlatları olan yetim ve öksüzlerin unutulmaması amacıyla kesmen düzenledi. Efeler ilçesi Sevgi Yolu’nda düzenlenen kermese Diyanet-Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Emirdağ, Diyanet-Sen Kadın Kolları İl Başkanı Nihal erdem, il yönetim kurulu ve kadın kolları teşkilatı üyeleri katıldı. Gün boyu devam eden ve büyük ilgi gören kermesten elde edilecek gelirin, il genelinde okul müdürleri tarafından tespit edilecek ihtiyaç sahibi yetim ve öksüz çocuklara aktarılacağı belirtildi.
“KENDİ ÇOCUKLARIMIZ UNUTULMASIN”
Yardımsever Türk milletinin ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan yetim ve öksüz çocukların ihtiyaçlarının karşılanması için elinden gelen tüm gayreti gösterdiğine işaret eden Diyanet-Sen Şube Başkanı Ahmet Emirdağ, “İslam dünyası iç savaşlar nedeniyle kan revan içerisinde. Bu yüzden Suriye, Irak ve Filistin başta olmak üzere birçok ülkeden insanlar, yetim ve öksüz kalan çocuklar ülkemize sığınmış durumda. Asil milletimiz bu çocukların tüm ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olmuş durumda. Aydın Diyanet-Sen olarak bu ortamda kendi yetim ve öksüzlerimizin unutulmaması ve kimseye ulaşamadıkları için ihtiyaçlarını gideremeyen bu çocukların taleplerini bir nebze de olsun karşılayabilmek için bu etkinliği düzenledik. Amacımız hem bu çocukları gündeme getirmek hem de onlara yardımcı olabilmektir. Elde edeceğimiz geliri il genelindeki okul müdürlerimizin vasıtasıyla bu çocuklarımıza ulaştıracağız” diye konuştu.