Aydın’da KESK’e bağlı Eğitim-Sen üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından "sendika üyelerine baskı, soruşturma ve sürgün verildiği" iddiasıyla Aydın İl Milli Eğitim Müdürülüğü önünde eylem yaptı.
Eyleme, Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, Eğitim-Sen Aydın Şubesi Başkanı Ali Gün, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnce, Eğitim Sen şube başkanları ve sendika üyeleri katıldı.
Eğitim-Sen üyelerinin en temel haklarının engellendiğini iddia eden Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca yaptığı açıklamasında, ”Açılan disiplin soruşturmaları, verilen sürgünler ve açığa alma kararları tamamen hukuk dışıdır. Aydın’da ve diğer illerde olduğu gibi üyelerimize farklı bir hukuk uygulanarak MEB Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi önerilmiştir. En temel hukuk ilkeleri ayaklar altına alınmaktadır. Eğitim Sen üye ve yöneticilerine yönelik her türlü baskıya, soruşturma ve sürgüne karşı bugüne kadar nasıl mücadele ettiysek, bugünden sonrada aynı kararlılıkla örgütsel ve hukuksal mücadelemizi sürdürerek, asla diz çökmeyeceğiz” dedi.
Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan grup basın açıklaması ve atılan sloganlardan sonra olaysız dağıldı.