Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Efeler ilçesinde bulunan Aydın Gençlik Merkezi’nin yenilenme çalışmaları başladı.
Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılarak çalışmalara başlanan Gençlik Merkezine 500 bin TL’lik bütçe ayrıldığı ve 18 Ekim 2016 tarihinde tamamlanacağı belirtildi.
Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gençlik merkezinin tepeden tırnağa yenileceğini ve gençlerimize daha iyi şartlarda hizmet edileceği belirtildi. Yapılan açıklamada, gençlik merkezinde yer alan tiyatro salonuna ses, ışık ve perde yapılarak tiyatro çalışmaları yapan gençlerimize profesyonel sahne deneyimi yaşatılacağı ifade edildi. Taekwondo ve judo antrenman salonlarına zemin yenilenmesi, havalandırma ve ısıtma sistemi, asma tavan sistemi takılarak sporcuların daha iyi şartlarda spor yapmaları sağlanacak.
“Atıcılara Müjde”
Aydın’da en başarılı branşlardan biri olan Avcılık ve Atıcılık branşı antrenman salonuna son teknolojik sistemler kurularak sporcuların dijital ortamda antrenman yapmaları sağlanacak. Ayrıca atıcılık antrenman salonunda bulunan soyunma odaları, duşlar ve lavabolar yenilecek. Son olarak ısıtma ve soğutma sistemi kurularak kusursuz bir antrenman salonu görünümüne kavuşacak. Gençlik merkezi giriş kapısına engelli asansörü ve tiyatro salonu girişine engelli rampası yapılarak engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla binamıza giriş çıkış yapmaları sağlanacak.
Giriş kapısı fotoselli otomatik kapı yapılacağı ve güvenlik kameralarının günümüz teknolojik çağına uygun bir şekilde yenileceği kaydedildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama, ilk olarak iç ve dış boya, tadilat ve çevre düzenlemesi çalışmalarının başladığı bildirildi.
Aydın Gençlik Merkezi Müdürü Mikail Kavaklı, yaptığı açıklamada; “Gençlik merkezimiz tüm görüntüsüyle yenilenmektedir. Sportif ve kültürel etkinliklerimizin yapıldığı salonlar tamamen yenileniyor. Bu çalışmalar için İl Müdürlüğümüzden büyük bir bütçe ayrıldı. Bütün gayretimiz gençliğe daha iyi hizmet edebilmek içindir. Daha önce hiçbir şekilde bu kadar büyük bütçeyle bakım, onarım ve yenilenme çalışması yapılmamıştı. Gençlik merkezimizin yeni görünümüne kavuşmasını sağlayan Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker’e teşekkür ediyorum” dedi.